De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Vivo Y72 5G

1/4

Pluspunten

  • Grote batterij
  • Scherpe camera

Minpunten

  • LCD-scherm is minder helder

Met de Vivo Y72 scroll je uren door social media en maak je gemakkelijk een fotootje. Het toestel komt met Android, een grote accu en scherpe camera. Op deze pagina vind je alles over de Vivo Y72 5G. 

Lees verder na de advertentie.

Topper voor dagelijks gebruik

Als je op zoek bent naar een telefoon die geschikt is voor surfen op het web en scrollen door social media , dan is de Vivo Y72 misschien iets voor jou. Door de MediaTek-chip in dit toestel zijn dagelijkse taken geen probleem. Daarbij heeft het toestel 8GB aan werkgeheugen waardoor je snel kunt schakelen tussen meerdere apps. Met de 128GB opslag aan boord zul je niet snel ruimte te kort komen. Het downloaden van films en series op Netflix is bijvoorbeeld zo gedaan. 

vivo y72 2

Die films en series bekijk je op het 6,58 inch lcd-scherm. Dat is niet zo helder als een amoled-scherm van bijvoorbeeld een Vivo X80 Pro, maar door de full hd-resolutie is alles wel scherp en duidelijk te lezen. Met de accu van 5000 mAh haal je makkelijk het eind van de dag en misschien zelfs twee. 

Uitgebreide cameraset

Op de achterkant van de Y72 vind je het camera-eiland. Deze is voorzien van drie camera’s met allemaal een andere functie. De hoofdcamera heeft een hoge resolutie van 64 megapixel. Daarmee maak je scherpe groepsfoto’s of portretten. De ultragroothoeklens voor wijde shots en de macrolens voor dichtbij hebben een wat lagere resolutie, maar geven je foto’s wel een uniek perspectief. 

vivo y72 1

Software, prijs en beschikbaarheid

De Vivo Y72 komt met Android 11 uit de doos, maar onderhand kun je al upgraden naar Android 12. Vivo legt daar hun eigen Funtouch-schil overheen. Daardoor lijkt de software net iets anders, maar werkt het in grote lijnen hetzelfde als iedere Android-smartphone. Of het toestel ook een upgrade naar Android 13 krijgt, is niet bekend. De fabrikant biedt voor de meeste toestellen wel drie jaar aan beveiligingsupdates. 

De telefoon is in Nederland verkrijgbaar met 8GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslag en toegang tot het 5G-netwerk. Hij komt in het zwart en een zogeheten ‘Dream Glow’. Die tweede is een soort combinatie van zilver met paars en blauw.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Vivo Y72 5G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu