Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Darkmoon

Wiko Darkmoon
Scherm 4.7 inch
Camera 8 megapixel

Wiko Darkmoon: fraai toestel met vlotte specs

De Wiko Darkmoon is één van de betere Android-toestellen die de Franse smartphonefabrikant Wiko tot op heden heeft uitgebracht. De smartphone combineert een fraai design met vlotte specificaties en een gunstig prijskaartje. Wel is het jammer dat de Darkmoon niet overweg kan met 4G-verbindingen. De Wiko Darkmoon wordt aangestuurd door een 1,3GHz quadcore-processor en heeft 1GB aan werkgeheugen. 4GB aan opslagruimte is wat aan de karige kant, maar gelukkig uit te breiden middels een micro-sd-geheugenkaartje met maximaal 32GB.

Het scherm van het toestel is 4,7 inch groot en heeft een hoge resolutie van 1280 bij 720 pixels. Verder is de Wiko Darkmoon voorzien van Android 4.2.2 (Jelly Bean) en een 1800 mAh-accu. Laatstgenoemde staat garant voor een standby-tijd van circa 166 uur.

De Wiko Darkmoon in vogelvlucht

De Wiko Darkmoon is de moeite waard door de vlotte specificaties, fraaie design en lage prijskaartje. Daarnaast is het toestel voorzien van een mooi scherm en dunne behuizing. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Voorzien van prima specificaties (maar zonder 4G)
  • Draait uit de doos op Android 4.2.2 (Jelly Bean)
  • 8 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • 1800 mAh-accu voorziet het toestel van stroom

Meer over de Wiko Darkmoon

Wiko DarkmoonVooral opvallend aan de Wiko Darkmoon is de relatief dunne behuizing (7,9 millimeter), wat het toestel een fraaie look geeft. Wel is het jammer dat de smartphone gemaakt is van goedkoop plastic, al is dat bij de budgettoestellen het geval. Met 110 gram is de Darkmoon lekker licht en gemakkelijk mee te nemen. Je kunt het toestel dus gemakkelijk in je broekzak kwijt.

Het 4,7 inch-scherm heeft een mooie hd-resolutie, wat het display geschikt maakt voor het bekijken van filmpjes en spelen van games. Er is voldoende rekenkracht aanwezig om allerlei apps en games te draaien, ook grafisch intensieve spelletjes. Wel is het zaak om een micro-sd-geheugenkaartje bij de Wiko Darkmoon aan te schaffen; de 4GB opslag is simpelweg niet genoeg voor de meeste gebruikers.

Tot slot  is het jammer dat de Darkmoon uit de doos draait op Android 4.2.2 (Jelly Bean), een al verouderde versie van het mobiele besturingssysteem. Dit is echter geen ramp, want Jelly Bean bevat de meeste benodigde functionaliteiten. Houd er echter wel rekening mee dat sommige apps uit Google Play niet op de smartphone draaien.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Darkmoon met abonnement.

Pluspunten Darkmoon

  • Vlotte 1,3GHz quadcore-processor
  • Lekker compact formaat
  • Fraai 4,7 inch-scherm

Minpunten Darkmoon

  • Draait op een oude Android-versie
  • Behuizing van goedkoop plastic
Wiko Darkmoon
Welke Wiko Darkmoon wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko Darkmoon aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?