Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Goa

Wiko Goa
Scherm 3.5 inch
Camera 2 megapixel

Wiko Goa: goedkoop Android-toestel met matige specs

De Wiko Goa is een goedkope Android-smartphone met dualsim-ondersteuning van de Franse fabrikant Wiko. Het toestel draait uit de doos op Android 4.4.2 (KitKat) en is voorzien van bescheiden  specs. Zo wordt de Wiko Goa aangestuurd door een 1GHz dualcore-processor met 512MB aan werkgeheugen. Ook is er 4GB aan interne opslag aanwezig, wat aan de karige kant is. Door het toestel met een micro-sd-geheugenkaartje (tot maximaal 32GB) uit te breiden, heb je genoeg ruimte voor al je apps, video`s en foto`s.

De Goa is behoorlijk compact en voorzien van een 3,5 inch-scherm. Deze heeft een resolutie van 480 bij 320 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 165 ppi. Hierdoor zijn afzonderlijke pixels gemakkelijk te onderscheiden. De  1700 mAh-accu voorziet het toestel van stroom.

De Wiko Goa in vogelvlucht

De Wiko Goa weet zich te onderscheiden door het compacte formaat en ondersteuning voor twee simkaarten. Daarnaast beschikt het toestel over matige specs en Android 4.4.2 (KitKat). Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Compacte behuizing maakt het toestel handzaam
  • 1GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • Voorzien van Android 4.4.2 (KitKat)
  • 2 en 1,3 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Wiko Goa

Wiko GoaEen groot pluspunt van de Wiko Goa is het compacte formaat. Door de afmetingen van 119 x 62.6 x 11.3 millimeter kun je de smartphone gemakkelijk in je broekzak kwijt, en met 105 gram is `ie erg licht. Wel is het jammer dat de schermresolutie erg laag is, waardoor beelden korrelig ogen en apps erg niet mooi uitzien.

De  Wiko Goa draait uit de doos op Android 4.4.2 (KitKat). Dit is een recente versie van het mobiele besturingssysteem die veel handige features heeft. Met KitKat kun je vrijwel elke app uit Google Play downloaden en draaien. Wiko heeft geen eigen schil over het besturingssysteem  gelegd, waardoor je bent voorzien van een soort stockversie van Android.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Goa foto`s te schieten. Dit doe je met de 2 en 1,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. De camera aan de achterkant schiet matige foto`s, maar voldoet voor de simpele kiekjes voor bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp. De frontcamera is geschikt voor het maken van de incidentele foto en ook handig voor het houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype of Google Hangouts.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Goa met abonnement.

Pluspunten Goa

  • Niet duur
  • Draait op een recente Android-versie
  • Lekker compact formaat

Minpunten Goa

  • Erg lage schermresolutie
  • Matige specs
Wiko Goa
Welke Wiko Goa wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko Goa aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?