Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Wiko Highway

1/2

Wiko Highway: grote Android-smartphone met prima specs

De Wiko Highway is een betaalbare Android-smartphone met verrassend goede specs van de Franse smartphonefabrikant Wiko. Het toestel is er in twee varianten, met 3G- of 4G-ondersteuning. De modellen zijn vrijwel identiek, al is de 4G-variant iets dunner en lichter. Ook is de chipset bij dit toestel anders en draait hij, in tegenstelling tot de Wiko Highway 3G op Android 4.4.2 (KitKat).

Als gezegd zijn de modellen voor de rest vrijwel identiek. Allebei zijn ze voorzien van een 5 inch-ips-display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm is lekker scherp, waardoor foto’s en video’s perfect tot hun recht komen. Onder de motorkap is een quad- of octacore-processor te vinden, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Voor de opslag van apps en media is 16GB beschikbaar, dat helaas niet met een micro-sd-kaartje is uit te breiden.

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Highway in vogelvlucht

De Wiko Highway onderscheidt zich met zijn lage introductieprijs en prima specificaties. Wel is het belangrijk om te weten dat de 3G- en 4G-varianten licht van elkaar verschillen. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1920 bij 1080 pixels
  • Ondersteuning voor twee simkaarten
  • Draait uit de doos op Android 4.2 (3G-versie) of Android 4.4 (4G-versie)
  • Vlotte processor, 2GB aan werkgeheugen en 16GB opslag voor apps en media

Meer over de Wiko Highway

wiko highway

Het design van de Wiko Highway is stevig, maar niet heel bijzonder. Gelukkig is het toestel wel relatief dun en licht voor zijn formaat. De 3G-versie meet 144 bij 70 bij 7,7 millimeter en weegt 154 gram. De 4G-versie is iets dunner (7,3 millimeter) en ook wat lichter (143 gram). Daardoor kun je hem gemakkelijk meenemen in een tas of strakke broekzak.

Fotograferen doet de Highway met de 16 megapixel-camera aan de achterkant en de 8 megapixel-camera aan de voorkant. Dankzij de ledflitser kun je ook foto’s schieten in situaties waar er weinig licht aanwezig is. Verder kun je in de hdr-modus prachtige plaatjes schieten die perfect belicht zijn. Ook is het mogelijk om in 1080p (full-hd) te filmen met de Highway. Dankzij de framerate van 30 beeldjes per seconde zien filmpjes er vloeiend uit.

Tot slot is het goed om te weten dat de Wiko Highway een 2350 mAh-accu heeft, die niet is te verwijderen. Deze staat garant voor een standby-tijd van circa 253 uur, al zal de smartphone bij gemiddeld gebruik ongeveer eens in de twee dagen aan de oplader moeten.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Highway met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Highway

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu