De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wiko Iggy

1/1

Wiko Iggy: betaalbare smartphone met Android Jelly Bean

De Wiko Iggy is een betaalbare smartphone met Android Jelly Bean die in de zomer van 2014 werd geïntroduceerd in Nederland. Het toestel werd gemaakt door de Franse fabrikant Wiko, die regelmatig budgettoestellen uitbrengt die zijn voorzien van redelijke specs. Dat is bij de Iggy niet anders. Het toestel heeft een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels en wordt aangedreven door een 1,3GHz dualcore-processor.

Verder heeft de Wiko Iggy de beschikking over 512MB aan werkgeheugen en 4GB opslag voor apps en media. De hardware van het toestel is redelijk, waardoor je de meeste apps en games probleemloos kunt spelen. Ook handig is dat het toestel de beschikking heeft over een fm-radio en dualsim-ondersteuning. Daardoor kun je twee simkaarten in de telefoon kwijt.

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Iggy in vogelvlucht

De Wiko Iggy combineert een laag prijskaartje met redelijke specificaties. Daarnaast ondersteunt het toestel twee verschillende simkaarten. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Plek voor twee simkaarten
  • 1,3 GHz dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen
  • Draait op Android 4.2 (Jelly Bean)
  • 1600 mAh-accu voorziet het toestel van energie

Meer over de Wiko Iggy

wiko iggy

De Wiko Iggy is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor iets meer dan 100 euro. Voor dat bedrag krijg je een redelijk capabele smartphone met een compact scherm en genoeg opslag. Ook zijn er twee camera’s op het toestel aanwezig. Aan de voorkant bevindt zich een 1,3 megapixel-camera voor selfies en videogesprekken in hd. Aan de achterkant is een aanzienlijk betere 5 megapixel-camera aanwezig, die voorzien is van autofocus en een led-flitser.

De Iggy heeft geen ondersteuning voor 4G, maar kan wel overweg met 3G, bluetooth 4.0 en wifi 802.11bn. De accu heeft een capaciteit van 1600 mAh en is goed voor een gesprekstijd van circa 11 uur. Ook kan hij op standby zo’n 350 uur vooruit, zonder tussentijds opgeladen te worden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Iggy

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu