Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Kite

Scherm
4 inch
Camera
5 megapixel

Wiko Kite: compact 4G-toestel

De Wiko Kite biedt voor een lage adviesprijs van 100 euro 4G-ondersteuning en redelijk vlotte interne hardware. Wel mist het toestel – in tegenstelling tot de meeste andere Wiko-toestellen – dualsim-ondersteuning. De Wiko Kite draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat) en wordt aangestuurd door een 1,2GHz dualcore-processor.

Onder de motorkap vinden we verder 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan uitbreidbaar opslagruimte en een 1800 mAh-accu. Die  staat garant voor een standby-tijd van circa 403 uur.  Daarnaast is de Kite voorzien van een 5 en 0,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. Het scherm meet 4 inch en heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels.

De Wiko Kite in vogelvlucht

De Wiko Kite kenmerkt zich door de 4G-ondersteuning en gunstige prijskaartje. Daarnaast is het toestel voorzien van Android 4.4 (KitKat). Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,2 GHz dualcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Voorzien van Android 4.4 (KitKat)
  • 4G-ondersteuning
  • Heeft een gunstig prijskaartje

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Wiko Kite

Wiko KiteDoor  de 4G-ondersteuning kun je de Wiko Kite gebruiken met de snelste mobiele netwerken. Dit is handig wanneer je graag en veel internet of filmpjes streamt op je smartphone. Met afmetingen van 126.5 x 63 x 10.4 millimeter is het toestel daarnaast behoorlijk compact, maar wel aan de dikke kant. De Kite weegt 142 gram en is niet te zwaar.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Wiko Kite foto`s te schieten. Dit doe je met de 5 megapixel-camera aan de achterzijde, die verder  wordt bijgestaan door een led-flitser. De 0,3 megapixel-camera maakt geen bijzondere kiekjes, maar is geschikt voor de incidentele selfie voor  bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook.

Door Android 4.4 (KitKat) kan de Wiko Kite bijna elke app en game uit Google Play draaien. De interne hardware is echter niet krachtig genoeg om grafisch intensieve spelletjes of applicaties te draaien. Daarnaast komen apps en beelden in het algemeen wat minder tot hun recht, omdat de schermresolutie (800 bij 480 pixels) relatief laag is.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Kite met abonnement.

Lees verder

Pluspunten Kite

  • Draait op een recente Android-versie
  • Vlotte 1,2GHz dualcore-processor
  • Ondersteuning voor 4G

Minpunten Kite

  • Lage schermresolutie
  • Matige frontcamera
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app