De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wiko Lenny

1/1

Wiko Lenny: betaalbaar toestel met aardige specs

De Wiko Lenny is een betaalbaar Android-toestel van de relatief onbekende smartphonefabrikant Wiko. De smartphone werd in augustus 2014 uitgebracht, en is  in Nederland te koop voor een prijs van circa 100 euro. Daarvoor krijg je  redelijke specificaties. Zo wordt de Wiko Lenny aangestuurd door een 1,3GHz dualcore-processor, die wordt bijgestaan door 512MB aan werkgeheugen en 4GB opslagruimte.

Dat is wat  aan de karige kant, maar het geheugen is wel  middels een micro-sd-geheugenkaartje tot maximaal 32GB uit te breiden.  Foto`s schiet de Lenny met de 5 en 1,3 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. Ook is  de goedkope smartphone voorzien van Android 4.4.4 (KitKat) en een 1300 mAh-accu. Lees ook over de opvolger van dit toestel, de Wiko Lenny 2.

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Lenny in vogelvlucht

De Wiko Lenny heeft een fraai design en redelijk vlotte specificaties. Daarnaast is het toestel voor een schappelijke prijs verkrijgbaar. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,3GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • 4GB opslagruimte voor je apps, foto’s en video’s
  • Draait Android 4.4.2 (KitKat)
  • 5 en 1,3 megapixel-camera voor het maken van foto’s

Meer over de Wiko Lenny

Wiko Lenny

Wiko mag dan geen bekende speler op de smartphonemarkt zijn, maar de fabrikant heeft wel een aantal interessante toestellen. De Wiko Lenny is er daar één van, door een goedkope prijs (circa 100 euro) te combineren met redelijke specificaties. De Lenny is dus het overwegen waard wanneer je op zoek bent naar een goedkope smartphone en is ook interessant voor kinderen.

Een groot pluspunt van de Wiko Lenny is het feit dat het toestel uit de doos op Android 4.4.2 (KitKat) draait. Hierdoor beschik je over een recent besturingssysteem met  bijhorende functies. Je kunt dus zonder problemen elke app of game uit Google Play downloaden en gebruiken.

Daarnaast beschikt de Wiko Lenny over een 5 en 1,3 megapixel-camera. De 5 megapixel-camera aan de achterkant van de Lenny maakt redelijke foto’s, maar veel moet je hiervan niet verwachten. Wel heeft de camera functies als geotagging en gezichtsherkenning. De 1,3 megapixel-camera aan de voorkant is geschikt voor het maken van selfies en houden van videogesprekken met bijvoorbeeld Skype of Hangouts.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Wiko Lenny met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Lenny

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu