Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Rainbow Lite

Scherm
5 inch
Camera
5 megapixel

Wiko Rainbow Lite: 4G voor iedereen

Met de  Rainbow Lite brengt de Franse fabrikant Wiko een betaalbare smartphone uit met 4G-ondersteuning.  Het toestel valt in het budgetsegment en heeft een fraai  design. Daarnaast beschikt de Rainbow Lite over een 5 inch-scherm met een resolutie van 854 bij 480 pixels.  Voor de beginnende smartphonegebruiker is de Wiko Rainbow Lite een prima smartphone.

Wat  specificaties betreft zal dit toestel je niet omver blazen. Onder de motorkap vind je een Snapdragon 210-chip  met een 1,1GHz quadcore-processor, 1GB RAM en 4GB aan opslagruimte. Dat laatste is aan de krappe kant, maar gelukkig kun je het toestel middels een micro-sd-geheugenkaartje uitbreiden.

De Wiko Rainbow Lite in vogelvlucht

De Rainbow Lite is dankzij zijn 4G-ondersteuning een aantrekkelijk  toestel. Ook heeft de telefoon  een fijn formaat, al valt de schermresolutie een beetje tegen. Hieronder hebben we de belangrijkste features  op een rijtje gezet.

  • 1,1GHz quadcore-processor en 1GB RAM
  • Draait uit de doos op Android 5.1 (Lollipop)
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Opslagruimte is uitbreidbaar tot maximaal 64GB

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Meer over de Wiko Rainbow Lite

Wiko Rainbow LiteDe Wiko Rainbow Lite heeft afmetingen van 143 bij 71,2 bij 9 millimeter. Daarmee is het toestel vrij dik, al kun je het gemakkelijk in je broekzak kwijt. Een 2000 mAh-accu zorgt ervoor dat je het toestel anderhalve dag kunt gebruiken. Aan de achterzijde vind je een prima 5 megapixel-camera, terwijl je selfies schiet met de 2 megapixel-frontcamera.

Met Android 5.1 (Lollipop) heb je een recente Android-versie waarmee je zonder problemen de nieuwste apps uit Google Play kunt downloaden. Wiko heeft ervoor gekozen om Android licht aan te passen en de app-drawer te verwijderen. Hierdoor komen alle apps direct op je homescreen terecht, wat onoverzichtelijk oogt.

Al met al is de Wiko Rainbow Lite is een toestel die veel waar voor zijn geld biedt. Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de smartphone.

Pluspunten Rainbow Lite

  • Een opvallend design
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Opslagruimte is uitbreidbaar

Minpunten Rainbow Lite

  • Schermresolutie relatief laag
  • Kleine accu
  • Camera's vallen tegen
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app