Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Rainbow Up

Wiko Wiko Rainbow Up
Scherm 5 inch
Camera 8 megapixel

Wiko Rainbow Up: kleurrijke budgetsmartphone

De Wiko Rainbow Up is een kleurrijk budgettoestel. De smartphone komt in vijf hippe kleuren, heeft een kleurrijke interface en is niet al te duur. Hierdoor is het toestel vooral een interessante keuze voor jonge gebruikers. Ook onder de motorkap is de Rainbow Up goed voorzien. Zo wordt de smartphone aangedreven door een 1GHz quadcore-processor met 1GB aan werkgeheugen.

Door het redelijk compacte formaat en gewicht van 128 gram ligt de smartphone  lekker in de hand. Het 5 inch-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Hierdoor ogen beelden scherp en kun je fijn video’s kijken en games spelen.

De Wiko Rainbow Up in vogelvlucht

Ondanks de lage prijs is de Wiko Rainbow Up een interessant toestel met prima specificaties. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.

  • Standaard voorzien van  4G-ondersteuning
  • Een flinke  2800 mAh-accu
  • Opslagruimte uitbreidbaar tot 64GB
  • Draait op  Android 5.1 (Lollipop)

Meer over de Wiko Rainbow Up

wikorainbowup4gVergeleken met zijn voorganger is de Rainbow Up iets krachtiger en sneller. Zo heeft het toestel een snellere processor en een grote accucapaciteit. Ook is er standaard meer opslagruimte aanwezig. Het grootste verschil tussen de twee toestellen is echter het gewicht. Met 128 gram is de Wiko Rainbow Up 45 gram lichter dan zijn voorganger.

Aan de achterzijde vind je een 8 megapixel-camera waarmee je panoramashots  en 720p-video’s kunt maken. De voorkant van het toestel is voorzien van een 5 megapixel-camera met enkele extra functies. Denk hierbij aan een beauty- en nachtmodus.

Een mooie toevoeging is de 4G- en dualsim-functionaliteit. Dit is handig voor wie graag werk en privé gescheiden houdt. Met Android 5.1 (Lollipop) kun je gemakkelijk wisselen tussen twee simkaarten en heb je ook een goed overzicht in het gebruik ervan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een primaire simkaart te kiezen en berichten en gesprekken per simkaart te scheiden.

Pluspunten Wiko Rainbow Up

  • Voorzien van een kleurrijk design
  • Prima prijs-kwaliteitverhouding
  • Uitbreidbaar geheugen

Minpunten Wiko Rainbow Up

  • Lage schermresolutie
  • Relatief weinig werkgeheugen
  • Behuizing voelt wat goedkoop aan
Wiko Wiko Rainbow Up
Welke Wiko Wiko Rainbow Up wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko Wiko Rainbow Up aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?