Wiko Ridge Fab 4G

1/1

Wiko Ridge Fab 4G: stijlvolle midrange-smartphone

De Wiko Ridge Fab 4G is het grote broertje van de Wiko Ridge. De enige verschillen zijn het grotere scherm en accu van  de Ridge Fab. Ondanks dat de Ridge Fab een aangepast model is van de Ridge, zijn ze tegelijk op de markt gekomen. Qua uiterlijk is er ook weinig verschil: zo heeft het grotere broertje hetzelfde design  op de plaatsing van het logo na.

Onder de motorkap vind je een rappe 1,2GHz quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen. Hiermee kun je gemakkelijk tussen apps wisselen zonder dat er enige hapering verschijnt. Daarnaast is er 16GB aan opslagruimte beschikbaar voor apps en media. Met 16GB aan opslagruimte zou de gemiddelde gebruiker genoeg moeten hebben. Toch is het ook mogelijk om de opslag middels een micro-sd-kaartje uit te breiden. Het grote 5,5 inch-ips-scherm maakt het uiterlijk af met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

De Wiko Ridge Fab 4G in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Ridge Fab 4G is naast de  4G-ondersteuning  ook interessant vanwege zijn grote scherm. Hieronder hebben we de belangrijkste features van het toestel op een rijtje gezet.

  • Uitbreidbaar opslaggeheugen tot 64GB
  • 5,5 inch-scherm met Gorilla Glass 3
  • 4G-ondersteuning en dualsim
  • 2GB aan werkgeheugen

Meer over de Wiko Ridge Fab 4G

base_Wiko-Ridge-Fab-4G-Black-Grey_1

Met afmetingen van 156 bij 78 bij 9 millimeter is het toestel minder compact dan zijn kleine broertje. Door het grotere scherm is er ook een dikkere accu nodig. Zo zit er in de smartphone een verwijderbare 2820 mAh-accu.

Ook beschikt de Ridge Fab 4G over een tweetal camera`s, die prima foto’s schieten. Zo vind je aan de achterkant een 13 megapixel-camera, die ook video`s  opneemt  in full-hd. Aan de voorkant is een 5 megapixel-frontcamera te vinden. In tegenstelling tot de camera aan de achterkant, maakt de frontcamera video’s in 720p.

Uit de doos draait de smartphone op Android 4.4 (KitKat). De software is inmiddels flink  verouderd, maar dit is geen ramp bij het dagelijks gebruik.  Ook heeft Wiko de Ridge Fab 4G voorzien van een Android-skin. Visueel wordt er het een en ander aangepast en ook ontbreekt er een app-drawer. Door  dat laatste  verschijnen apps direct op het homescherm, wat al gauw nogal onoverzichtelijk wordt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Ridge Fab 4G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu