Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko Slide

Wiko Slide
Scherm 5.5 inch
Camera 8 megapixel

Wiko Slide: groot en goedkoop Android-toestel

De Wiko Slide is een groot Android-toestel van de Franse smartphonefabrikant Wiko. De Slide is vooral interessant vanwege de lage prijs, al beschikt het toestel wel over redelijke specificaties. Zo wordt de smartphone aangestuurd door een 1,3GHz quadcore-processor (Cortex-A7), met 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan niet uitbreidbare opslag. Verder is de Wiko Slide  voorzien van een groot 5,5 inch-scherm, met een resolutie van 960 bij 540 pixels.

Natuurlijk is het ook mogelijk om met de smartphone foto`s te maken. Dit doe je met de 8 en 2 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde van het toestel. Daarnaast heeft de Slide plaats voor twee simkaarten en een 2350 mAh-accu.

De Wiko Slide in vogelvlucht

De Wiko Slide onderscheidt zich door de lage prijs en is daarnaast van vrij vlotte specificaties voorzien. Ook opvallend is het grote 5,5 inch-scherm. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • 1,3GHz quadcore-processor met 1GB werkgeheugen
  • Draait op Android 4.4 (KitKat)
  • 5,5 inch-scherm met 960 bij 540 pixels
  • Ondersteuning voor twee simkaarten

Meer over de Wiko Slide

Wiko SlideDe meest onderscheidende feature van de Wiko Slide, het grote 5,5 inch-scherm, is tevens het zwakke punt van de smartphone. Het display heeft namelijk een erg lage resolutie (960 bij 540 pixels), waardoor de pixeldichtheid uitkomt op 201 ppi. Hierdoor ogen beelden behoorlijk korrelig en komen bijvoorbeeld apps niet goed tot hun recht. Het scherm leent zich natuurlijk wel voor het bekijken van filmpje en spelen van games.

Net als de meeste Wiko-toestellen, is ook de Slide voorzien van dualsim-ondersteuning. Hierdoor kun je twee verschillende simkaarten in het toestel kwijt. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld zowel zakelijk als privé belt, maar niet meerdere smartphones wil gebruiken. Verder is de Wiko Slide met afmetingen van 156 x 77 x 8.9 millimeter lekker handzaam, en met een gewicht van 166 gram niet al te  zwaar. Je kunt het toestel dus gemakkelijk in je broekzak kwijt.

Wiko Slide
Welke Wiko Slide wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko Slide aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?