De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wiko Sunset

1/1

Wiko Sunset: handzaam en goedkoop Android-toestel

Met de Sunset brengt de Franse smartphonefabrikant Wiko opnieuw een budgettoestel uit, dat het vooral moet hebben van de lage prijs. De specificaties van de smartphone zijn behoorlijk low-end, maar ook niet slecht te noemen. Zo wordt de smartphone  aangedreven door een 1,3GHz dualcore-processor met 512MB aan werkgeheugen. Hierdoor is het toestel vlot genoeg om Android 4.4 (KitKat) te draaien. Het scherm meet 4 inch en heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Voor al je apps, foto`s en video`s is 4GB aan opslagruimte aanwezig, dat eventueel met een micro-sd-geheugenkaartje uit te breiden is. De 2 en 1,3 megapixel-camera van de Sunset schieten matige foto`s en de 1300 mAh-accu voorziet het toestel van energie. Ook  heeft de smartphone plaats voor twee simkaarten.

Lees verder na de advertentie.

De Wiko Sunset in vogelvlucht

De Wiko Sunset onderscheidt zich door de lage prijs van circa 70 euro en het compacte formaat. De specificaties van het toestel vallen wat tegen, maar voldoen voor beginnende smartphonegebruikers. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de Sunset  op een rijtje gezet.

  • 1,3GHz dualcore-processor met 512MB werkgeheugen
  • 4 inch-scherm met 800 bij 480 pixels
  • Voorzien van Android 4.4 (KitKat)
  • 4GB opslagruimte, uitbreidbaar met een geheugenkaartje

Meer over de Wiko Sunset

Wiko Sunset

Een van de fijnste features van de Wiko Sunset is het compacte formaat. Met afmetingen van 127.3 x 65.5 x 11.3 is het toestel lekker handzaam, maar wat aan de dikke kant. Met 113 gram is de Sunset wel  één van de lichtere Android-toestellen die momenteel verkrijgbaar zijn.

De Wiko Sunset draait uit de doos op Android 4.4 (KitKat), een recente versie van het mobiele besturingssysteem. Met KitKat kun je vrijwel elke app en game uit Google Play downloaden en draaien. Wees je er wel van bewust dat grafische intensieve games niet draaien op de Sunset; daar is het toestel simpelweg niet krachtig genoeg voor.

Een klein minpunt is de resolutie van het 4 inch-scherm (800 bij 480 pixels). Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 233 ppi, waardoor afzonderlijke pixels te onderscheiden zijn. Houd er dus rekening mee dat beelden en apps wat korrelig op de smartphone ogen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Sunset

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu