Wiko View 2 Plus

1/1

Nieuws

Laatste update: 5 jaren geleden

Wiko View 2 Plus: Groot scherm en lange accuduur

De View 2 Plus van het Franse Wiko is een budgetsmartphone die opvalt vanwege zijn grote 5,9 inch scherm. Zo’n groot display leent zich uitstekend voor games en het kijken van foto’s en video’s. Dankzij de grote batterij gaat het toestel zonder problemen een lange dag mee.

Hoewel steeds meer telefoons in dit prijssegment een metalen behuizing hebben, kiest Wiko bij de View 2 Plus voor kunststof. Dat maakt de smartphone lichter, maar ook minder luxe dan een stevige metalen toestel.

De Wiko View 2 Plus in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De View 2 Plus is een betaalbaar toestel, maar wel met bijna alle features die je nodig hebt. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 5,9 inch lcd-scherm met resolutie van 1512 bij 720 pixels
  • 12 megapixel-dualcamera aan de achterkant, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 8.1 (Oreo), met lichte aanpassingen door Wiko
  • 1,8GHz octacore-processor met 4GB RAM
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte
  • Heeft een kunststof behuizing

Meer over de Wiko View 2 Plus

Net als de meeste goedkopere telefoons ondersteunt de Wiko View 2 Plus dual-sim. Dit betekent dat je twee simkaarten in het toestel kan stoppen zodat je tegelijkertijd op twee nummers bereikbaar bent. Wiko heeft de telefoon voorzien van een dubbele camera achterop voor het maken van bokeh-foto’s. Hierbij vervaagt de achtergrond zodat de persoon of het object op de voorgrond beter tot zijn recht komt.

Het opslaggeheugen van de View 2 Plus is met 64GB opvallend groot. Heb je nog niet genoeg ruimte voor je foto’s, films en apps? Dan kan je een micro-sd-kaartje in het toestel stoppen.

De View 2 Plus loopt op Android 8.1 (Oreo), met wat lichte aanpassingen door Wiko zelf. De wijzigingen vallen weinig op, waardoor de software veel lijkt op die van Android One-toestellen. Wiko heeft wel wat eigen systeemapps geïnstalleerd met extra functies, maar die zitten niet in de weg. Het updatebeleid van de fabrikant is minder goed. Hoelang de View 2 Plus ondersteund wordt met veiligheidsupdates en Android-updates, is daarom lastig te zeggen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko View 2 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu