Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wiko View 3 Pro

Wiko View 3 Pro
Scherm 6.3 inch
Camera 12 megapixel

Dit moet je weten over de Wiko View 3 Pro

De Wiko View 3 Pro is een goed uitgeruste smartphone voor niet al teveel geld. Wiko is een wat minder bekende smartphonefabrikant, maar weet regelmatig te verrassen met complete en voordelige smartphones. Dat is met de View 3 Pro niet anders.

Het toestel heeft een grote accu, driedubbele camera en is te krijgen met een toffe glow-in-the-dark behuizing. De View 3 Pro is de duurdere uitvoering van de eerder gelanceerde Wiko View 3. Daar krijg je met deze Pro-uitvoering ook wel wat betere specificaties voor terug.

Pluspunten Wiko View 3 Pro

  • Goede specs voor vriendelijke prijs
  • Grote accu, goed voor ruim een dag gebruik
  • Unieke glow-in-the-dark behuizing

Minpunten Wiko View 3 Pro

  • Niets bekend over updates naar Android Q

Wiko View 3 met betere specs

De Wiko View 3 Pro vertoont veel gelijkenissen met de View 3. Dat dit toestel echter de toevoeging ‘Pro’ krijgt, is niet voor niets. Qua specificaties is hij iets beter uitgerust dan zijn goedkope broertje. Zo beschikt de Wiko View 3 Pro bijvoorbeeld over een scherm met hogere resolutie. Waar de Wiko View 3 het moet doen met een 720p-resolutie, heeft de View 3 Pro een even groot 6,3 inch-scherm met een full-hd-resolutie.

Net als de View 3 heeft ook dit toestel een driedubbele camera. Voor een smartphone in deze prijsklasse is dat niet slecht. De cameramodule bestaat uit een 12, 13 en 5 megapixel-camera. Los van de hoofdcamera zit daar een groothoeklens bij voor extra brede foto’s. Ook is er een dieptesensor, die bij portretfoto’s voor een mooi diepte-effect moet zorgen.

Wiko View 3 officieel

De Pro heeft voorop een camera die foto’s maakt in een hogere 16 megapixel-resolutie. Hoewel beide toestellen een even grote 4000 mAh-accu hebben, is die van de Pro sneller vol. Het toestel ondersteunt Wiko’s Pump Express-snellaadtechnologie.

Verder heeft het toestel een MediaTek Helio P60-chip met acht cores. Afhankelijk van de versie die je kiest, heeft het toestel 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen, of 6GB aan werkgeheugen en 128GB opslagruimte. Die eerste versie heeft een adviesprijs van 249 euro, de tweede 299 euro.

Geeft licht in het donker

Een leuke toevoeging die Wiko aan zijn smartphones geeft is een lichtgevende streep in de glazen behuizing. Dit was voor het eerst te zien op de Wiko Fever, en komt nu ook terug in deze View 3 Pro. Zodra het licht uitgaat, geeft achterop het toestel een dunne streep wat licht. Dit geldt wel alleen voor de uitvoeringen in de ‘Ocean’-kleuruitvoering. De ‘Nightfall’-versie moet het doen zonder glow-in-the-dark streep.

Wiko view 3 pro

De smartphone wordt geleverd met Android 9.0 (Pie). Wiko belooft het toestel twee jaar lang elk kwartaal te voorzien van beveiligingsupdates. Of het besturingssysteem ook een upgrade ontvangt naar Android 10 (Q) is niet duidelijk.

Deze smartphone koop je als… je high-end features wilt voor de prijs van een middenklasser

Wiko View 3 Pro
Welke Wiko View 3 Pro wil je?
Wij hebben momenteel geen Wiko View 3 Pro aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Wiko View 3 en View 3 Pro: goedkope smartphones met groot scherm

Wiko View 3 en View 3 Pro: goedkope smartphones met groot scherm

Nieuws Wiko is niet de bekende fabrikant, maar weet wel elk jaar te verrassen met zeer complete Android-smartphones voor een lage prijs. De zojuist aangekondigde Wiko View 3 en View 3 Pro maken indruk met een groot scherm en vlotte hardware voor een lage prijs.