Wiko Wim

1/2

Nieuws

Laatste update: 7 jaren geleden

Wiko Wim: dubbele camera in de middenklasse

De Wiko Wim is een midrange smartphone van het Franse merk Wiko. Wiko staat er om bekend vooral smartphones in lagere prijscategorieën uit te brengen, maar de Wiko Wim is juist één van de meest luxe smartphones die het bedrijf ooit gemaakt heeft. Aan de achterkant van het toestel zit een dubbele camera, die een zwartwit-sensor voor contouren combineert met een kleurensensor voor detail. Daarnaast heeft de Wim een rappe processor en een metalen frame.

Naast de Wim heeft Wiko ook een kleiner broertje uitgebracht: de Wiko Wim Lite. Dat toestel heeft ook een dubbele camera, maar is wat kleiner. Bovendien ligt de adviesprijs van dat toestel een stuk lager.

De Wiko Wim in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Wiko biedt met de Wim behoorlijk wat smartphone voor je geld. Er zijn weinig andere smartphones die in deze prijsklasse een dubbele camera aanbieden. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van de Wiko Wim voor je op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch amoled-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 13 megapixel-camera met dubbele sensor aan de achterkant, 16 megapixel-camera aan de voorkant voor selfies
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat)
  • Snapdragon 626-chipset met acht kernen, 4GB aan werkgeheugen
  • 64GB ingebouwde opslagruimte, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • Vingerafdrukscanner aan de achterkant

Meer over de Wiko Wim

De dubbele camera achterop de Wiko Wim werkt eigenlijk hetzelfde als die van de Huawei P10. Door de scherpte en detail van een zwartwit-camera te combineren met een kleurencamera krijg je foto’s die het beste van beide werelden combineren. Bovendien heeft Wiko de Wim voorzien van een degelijke selfiecamera: deze heeft een sensor van maar liefst 16 megapixel.

Ook mensen die graag lekker lang met hun accu doen zullen de Wim kunnen waarderen. Naast de energiezuinige Snapdragon 626-processor heeft Wiko het toestel voorzien van een accu van 3200 mAh. Dat staat garant voor minstens één dag aan gebruik: zuinige gebruikers zullen zelfs twee dagen zonder stroominfuus kunnen. Mocht je tussentijds toch nog moeten laden, dan kun je met de meegeleverde Quick Charge 3.0-lader binnen een half uur voor 60 procent aan acculading zorgen.

De Wiko Wim is voor veel gebruiksscenario’s ruim voorzien van rekenkracht. De Snapdragon 626-processor biedt geen monsterlijke hoeveelheden aan rekenkracht, maar biedt meer dan genoeg vermogen voor dagelijkse taken. Zelfs games vormen geen probleem, al zul je echt zware games liever op een high-end smartphone spelen. Apps als Facebook, WhatsApp en Snapchat lopen in ieder geval lekker soepel.

Wiko staat er niet om bekend zijn toestellen tijdig van Android-updates te voorzien. Bij zijn release loopt het toestel op Android 7.0 (Nougat), maar of de smartphone ooit een update naar een nieuwere versie zal krijgen is nog onbekend.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wiko Wim

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu