Wileyfox

Wileyfox

Wileyfox was een kleiner smartphonemerk uit Engeland dat ook in Nederland actief was. Het merk bracht een handvol Android-toestellen uit en focuste zich op complete specificaties en aangepaste software. Omdat de Wileyfox-smartphones onvoldoende verkoopsucces boekten, ging de stekker uit het bedrijf. Vandaag de dag kun je geen Wileyfox-telefoon meer kopen en zijn de bestaande modellen verouderd. Lees verder

Laatste Wileyfox reviews

Wileyfox nieuws

Fijne software dankzij samenwerking

Fijne software dankzij samenwerking

Wileyfoxtoestellen draaiden op Android, waarbij het bedrijf koos voor de specifieke Cyanogen OS-software. De software richtte zich op privacy en personalisatie, waardoor je de toestellen helemaal eigen kon maken. Een andere bekende fabrikant die hiervoor koos in de begindagen was OnePlus met de OnePlus One. Dat terzijde rolden updates voor Wileyfoxtoestellen ook redelijk snel uit wat in die tijd zeker een voordeel was.

Wileyfox: toestellen met Cyanogen OS

Wileyfox is een smartphonefabrikant die maar kort bestaan heeft en weinig impact gehad heeft in de industrie. Desalniettemin was het een interessante speler die zich op meerdere manieren onderscheidde van de concurrentie. Wileyfox-toestellen draaiden namelijk op Cyanogen OS, een aangepaste Android-versie met een focus op privacy en personalisatie van de software. Later nam Wileyfox het team van Cyanogen OS in dienst om sneller en vaker updates uit te kunnen rollen. Dit stopte toen Wileyfox de stekker uit zijn smartphoneafdeling trok. Een beslissing die genomen werd omdat de smartphones niet genoeg verkocht werden. 

Wileyfox probeerde kopers te winnen door zijn toestellen scherp geprijsd aan te bieden en te voorzien van features die nog niet standaard waren in het prijssegment. Denk aan een nfc-chip om contactloos te pinnen in winkels en een usb-c-poort om sneller op te laden. Wileyfox-toestellen waren ook in Nederland te koop, maar verdwenen na de ondergang van het merk ook snel uit de schappen. 

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu