De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wileyfox Spark Plus

8

Nieuw budgettoestel met Cyanogen OS

De Britse fabrikant WileyFox bracht in 2015 de uitstekende WileyFox Swift uit en de Spark+ is de opvolger van dit toestel. Net als de Swift draait de Spark+ standaard op Cyanogen OS, dat lijkt op een kale versie van Android en is gebaseerd op Marshmallow. Hierdoor krijg je een soort Nexus-ervaring, al biedt Cyanogen meer opties om de interface en functionaliteiten aan te passen.

De WileyFox Spark+ is een budgettoestel, wat je duidelijk terugziet in de specificaties. De telefoon wordt aangedreven door een quadcore-processor van MediaTek en heeft 2GB aan werkgeheugen, waardoor apps en games vloeiend draaien. Ook is er 16GB aan uitbreidbaar geheugen en een 5 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels) aanwezig.

De WileyFox Spark+ in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De WileyFox Spark+ wordt samen met de Spark X uitgebracht in Nederland. De smartphone is door zijn lage prijs aantrekkelijk, hieronder hebben we de belangrijkste features voor je op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • Quadcore-processor van MediaTek met 2GB RAM
  • 13 en 8 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • Ondersteuning voor 4G en 2200 mAh-accu

Meer over de WileyFox Spark+

wileyfox spark+

Het 5 inch-scherm van de WileyFox Spark+ heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van circa 300 ppi, waardoor beelden er scherp uitzien en je afzonderlijke pixels niet kunt onderscheiden. Het relatief kleine scherm zorgt er ook voor dat de telefoon lekker compact is.

Van de 16GB aan aanwezige is circa 11GB beschikbaar voor de gebruiker. Niet enorm veel dus, maar gelukkig heb je de optie om de opslag uit te breiden middels een micro-sd-kaartje. Dit kan met maximaal 32GB, waardoor je genoeg ruimte creëert om al je apps en media op te slaan.

Voor het maken van foto’s en video’s is een 13 en 8 megapixel-camera aanwezig aan respectievelijk de achter- en voorzijde. De camera maakt tevens full-hd-filmpjes en heeft digitale zoom en een led-flitser. Kiekjes zien er niet enorm goed uit, maar de camera’s voldoen prima voor de meeste gebruikers.

Conclusie Wileyfox Spark+ review

Met de Spark+ levert Wileyfox opnieuw een degelijk budgettoestel af met maar weinig zwakke plekken. Zo zijn de prestaties in orde, is het scherm prima en maken de camera’s scherpe foto’s. De grootste troef van de telefoon is echter Cyanogen OS, dat een fijn Android-alternatief is door de vele opties die er zijn. Wel vragen we ons af hoe goed de smartphone het gaat doen, gezien het overvolle budgetsegment. Ben je echter op zoek naar een betaalbare smartphone met iets extra’s, dan is de Wileyfox Spark+ zeker het overwegen waard.

Lees meer in de uitgebreide Wileyfox Spark+ review!

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wileyfox Spark Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu