Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wileyfox Spark X

Wileyfox Spark X
Scherm 5.5 inch
Camera 13 megapixel

Groot en betaalbaar budgettoestel met Cyanogen

De WileyFox Spark X is de grotere versie van de WileyFox Spark+, al zijn de specificaties van beide toestellen wel vrijwel gelijk. Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch, maar wel een relatief lage resolutie van 1280 bij 720 pixels. Hierdoor zien beelden er niet enorm scherp uit en ogen teksten op het scherm wat korrelig.

Onder de motorkap is de Spark X redelijk goed voorzien. De smartphone wordt aangedreven door een MediaTek MT6735-chip met een quadcore-processor en 2GB RAM. Uniek aan de Wileyfox Spark X is dat het toestel op Cyanogen OS 13 draait. Dit is een flink aangepaste versie van Android 6.0 (Marshmallow), dat wel veel uiterlijke overeenkomsten vertoont. Cyanogen is aanpasbaar en bevat meer instellingen dan het reguliere Android.

De WileyFox Spark X in vogelvlucht

WileyFox staat erom bekend goede budgettoestellen uit te brengen, en met de Spark X is dit niet anders. Voor een lage prijs krijg je een vlotte smartphone met prima specificaties en goede camera’s. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de telefoon op een rijtje gezet.

  • 5,5 inch-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • MediaTek MT6735 met quadcore-processot en 2GB RAM
  • 13 en 8 megapixel-camera aan de achter- en voorzijde
  • Voorzien van een 3000 mAh-accu

Meer over de WileyFox Spark X

wileyfox spark xDoor het 5,5 inch-scherm en forse afmetingen van 154,5 bij 78,6 bij 8,8 millimeter is de WileyFox Spark X een grote smartphone, die tevens maar moeilijk met één hand te bedienen is. Bovendien is de smartphone met 163 gram zeker niet de lichtste, al zorgt dit er wel voor dat de Spark X goed in de hand ligt.

Voor het maken van foto’s is een 13 en 8 megapixel-camera aanwezig, waarbij de led-flitser zorgt dat er ook in het donker genoeg licht aanwezig is om een scherpe foto te maken. Video’s worden geschoten in full-hd (1920 bij 1080 pixels) en zien er door de framerate van 30fps vloeiend uit.

Naast het scherm heeft de Spark X ook een grotere accu dan de Spark+. Waar laatstgenoemde het doet met een accu van 2200 mAh, is de Spark X voorzien van een 3000 mAh-accu. Hierdoor gaat de smartphone iets langer mee. Helaas is er geen snellaadoptie aanwezig, dus het duurt even voordat de telefoon volledig is opgeladen.

De WileyFox Spark X heeft een adviesprijs van 169 euro en verschijnt medio augustus in Nederland en België. Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de smartphone.

Pluspunten Spark X

  • Fraai en groot scherm
  • Prima 16 megapixel-camera
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Minpunten Spark X

  • Weinig opslagruimte aanwezig
  • Behuizing voelt goedkoop aan
  • Toestel is relatief dik
Wileyfox Spark X
Welke Wileyfox Spark X wil je?
Wij hebben momenteel geen Wileyfox Spark X aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Wileyfox introduceert drie goedkope smartphones met Cyanogen OS

Wileyfox introduceert drie goedkope smartphones met Cyanogen OS

Nieuws Het Britse telefoonmerk Wileyfox heeft vandaag drie nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Spark, Spark+ en Spark X, die allemaal zijn voorzien van Cyanogen OS.