Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wileyfox Storm

Wileyfox Storm
8,0
Scherm 5.5 inch
Camera 20 megapixel

Wileyfox Storm: grote midranger met Cyanogen OS

De Wileyfox Storm is een Android-toestel van de nieuwe telefoonmaker Wileyfox. Het toestel is de grotere broer van de Wileyfox Swift en heeft betere specificaties dan deze smartphone. De Storm wordt aangestuurd door een Snapdragon 615-chip met een 1,5GHz octacore-processor en 3GB aan werkgeheugen. Onder de motorkap vinden we verder 32GB aan uitbreidbaar geheugen (maximaal 128GB) en een 2500 mAh-accu.

De Wileyfox Storm is verder voorzien van een groot 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van ongeveer 400ppi, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes niet te onderscheiden zijn. Foto`s maakt de Storm met de 20 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Standaard draait de smartphone op Cyanogen OS 12.1, een flink aangepaste versie van Android.

De Wileyfox Storm in vogelvlucht

De meest kenmerkende feature van de Wileyfox Storm  is het feit dat de smartphone op Cyanogen OS draait. De belangrijkste kenmerken van het toestel hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Draait op het aanpasbare Cyanogen OS
  • Snapdragon 615-chip met 1,2GHz octacore-processor
  • 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte
  • 20 en 8 megapixel-camera voor het maken van foto`s

Meer over de Wileyfox Storm

Cyanogen OS kenmerkt zich doordat het hele besturingssysteem naar wens kan worden aangepast. Denk bijvoorbeeld aan de statusbalk en virtuele knoppen. Door alle opties is het bij uitstek het besturingsysteem voor de tweaker. Beginnende smartphones zullen echter prima met Cyanogen overweg kunnen, want alle opties worden overzichtelijk gepresenteerd.

De Wileyfox Storm heeft afmetingen van 155,6 bij 77,3 bij 9,2 millimeter en is daarmee aan de forse kant. Door het grootte schermformaat is het toestel daarnaast lastig met één hand te bedienen. De smartphone is gemaakt van plastic, maar heeft een stevig design en kan tegen een stootje.

De Wileyfox Storm wordt – net als de Swift – exclusief verkocht bij Coolblue. Het toestel heeft een adviesprijs van 299 euro en is daarmee een aantrekkelijke en betaalbare Android-smartphone.

Wil je de Wileyfox Storm kopen? Klik hier voor prijzen en meer informatie

Pluspunten Storm

  • Groot 5,5 inch-scherm met 1080p-resolutie
  • Niet duur
  • Draait op Cyanogen OS

Minpunten Storm

  • Forse afmetingen
  • Midrange specificaties
  • Accu niet verwisselbaar
Wileyfox Storm
8,0
Welke Wileyfox Storm wil je?
Wij hebben momenteel geen Wileyfox Storm aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?

Laatste berichten

Wileyfox troeft met laatste beveiligingsupdate concurrentie af

Wileyfox troeft met laatste beveiligingsupdate concurrentie af

Nieuws Wileyfox rolt deze week de Android-beveiligingsupdate uit van november voor vrijwel al zijn smartphones. Daarmee is het bedrijf sneller en vollediger dan veel concurrenten.
Hands-on: interessante Cyanogen-telefoons van WileyFox

Hands-on: interessante Cyanogen-telefoons van WileyFox

8
Reviews Met de Swift  en Storm bestormt WileyFox volgende maand de Nederlandse smartphonemarkt. Het nieuwe telefoonmerk wil  de harten van (overwegend jonge) gebruikers stelen met  een goede  prijs-kwaliteitverhouding, CyanogenOS en de belofte van vlotte updates.
Wileyfox brengt twee Cyanogen-smartphones naar Nederland

Wileyfox brengt twee Cyanogen-smartphones naar Nederland

Nieuws De Britse telefoonmaker Wileyfox heeft vandaag bekendgemaakt dat het twee Android-telefoons met Cyanogen OS in Nederland uitbrengt. Hierbij gaat het om de midrange Wileyfox Storm en Swift.
Cyanogen brengt twee midrange Android-smartphones naar Europa

Cyanogen brengt twee midrange Android-smartphones naar Europa

Nieuws Cyanogen heeft de handen ineengeslagen met de Britse telefoonmaker WileyFox om twee midrange Android-telefoons uit te brengen in Europa. De WileyFox Storm en Swift kosten respectievelijk 249 en 169 euro en draaien op Cyanogen OS.