De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Wileyfox Swift 2 Plus

8

Wileyfox Swift 2 Plus: krachtig en betaalbaar Cyanogen-toestel

Naast de Wileyfox Swift 2 is ook de Wileyfox Swift 2 Plus uitgebracht. Deze telefoon beschikt over grotendeels dezelfde specs als zijn ‘kleinere broer’, maar wijkt op een aantal punten iets af. Zo is er standaard 3GB aan werkgeheugen aanwezig, een gigabyte meer dan de Swift. Ook is er met 32GB meer opslagruimte. Hierdoor is de telefoon geschikter om mee te gamen en kun je meer media opslaan.

Verder beschikt de Wileyfox Swift 2 Plus niet over een 13 megapixel-, maar over een 16 megapixel-camera aan de achterkant. Die maakt mooiere foto’s, al kan de camera zich logischerwijs niet meten met die van duurdere telefoons. De Wileyfox Swift 2 heeft een fraai design, vingerafdrukscanner en een hd-scherm.

De Wileyfox Swift 2 Plus in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

Net als zijn voorganger moet de Wileyfox Swift 2 Plus het vooral hebben van zijn relatief lage prijs, vlotte specificaties en de soepele software. Toch is er ook met de prestaties en schermkwaliteit niets mis. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Snapdragon 430-chip met vlotte octacore-processor
  • 3GB RAM aan werkgeheugen, 32GB aan interne opslag
  • 16 megapixel-camera voor het maken van foto’s en video
  • 2700 mAh-accu met Quick Charge 3.0-ondersteuning

Meer over de Wileyfox Swift 2 Plus

wileyfox swift 2 plus

Naast de hoeveelheid werkgeheugen, opslagruimte en de betere camera zijn er geen verschillen tussen de Wileyfox Swift 2 en Swift 2 Plus. Zo is er een metalen design aanwezig, dat zich kenmerkt door de compacte behuizing en vingerafdrukscanner aan de achterkant. Ook vinden we daar het Wileyfox-logo, dat overigens ook aan de voorkant is geplaatst.

Een fijne feature van de Wileyfox Swift 2 Plus is het feit dat de smartphone een snellaadfunctie heeft. Door de Quick Charge 3.0-ondersteuning en aanwezige usb-c-poort laadt de smartphone in ongeveer een half uur voor de helft op. Het duurt 45 minuten voor 75 procent accucapaciteit, en meer dan een uur om het toestel helemaal op te laden.

Net als vorige Wileyfox-toestellen draait de Swift 2 op Cyanogen OS, een aangepaste versie van Android dat wel veel onderdelen van stock-Android behoudt. Het gaat om Cyanogen-versie 13.0, dat is gebaseerd op Android 6.0 (Marshmallow). De telefoon wordt later bijgewerkt naar het nieuwe Android 7.0 (Nougat).

Conclusie Wileyfox Swift 2 Plus review

De Wileyfox Swift 2 Plus biedt ontzettend veel smartphone voor zijn adviesprijs. Met een luxe design, een degelijk scherm en meer dan genoeg rekenkracht voor alledaagse taken is de Swift 2 Plus een prima toestel in zijn prijssegment. De camera valt enigszins tegen, maar produceert nog altijd bruikbaar materiaal als je de tijd neemt de belichting even aan te passen. Daarnaast biedt CyanogenOS veel nuttige functies, waarmee echte diehards het toestel volledig naar hun hand kunnen zetten. Met de energiezuinige hardware, riante accu en Quick Charge zul je bovendien vrijwel nooit zonder stroom zitten.

Lees ons uitgebreide oordeel in de Wileyfox Swift 2 Plus review

Wileyfox Swift 2 Plus release en prijs

De Wileyfox Swift 2 Plus is verkrijgbaar bij diverse Nederlandse webwinkels. Het toestel heeft een adviesprijs van 239 euro, en is dus twee tientjes duurder dan de normale Swift 2. Daarvoor krijg je dus wel een betere camera en meer werkgeheugen en opslagruimte. Het toestel komt in de kleuren blauw en goud.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Wileyfox Swift 2 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu