Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Wileyfox Swift 2X

Scherm
5.2 inch
Camera
16 megapixel
Prijs

Wileyfox Swift 2X: metalen smartphone met stevige specs

De Wileyfox Swift 2X is een stevige metalen Android-smartphone die veel kwaliteit voor weinig geld weet te bieden. Het voordelige toestel beschikt onder andere over een vingerafdrukscanner, een groot scherm met hoge resolutie en een flink aanpasbare variant op Android. Zo heb je alles in huis om van je favoriete apps te genieten.

Wileyfox is een relatief klein merk dat regelmatig goede, goedkope smartphones weet af te leveren. De Swift 2X is onderdeel van een reeks waartoe ook de Swift 2 en de Swift 2 Plus behoren. Deze toestellen kenmerken zich door een stevige metalen behuizing, goede specificaties en leuke extra’s als een vingerafdrukscanner.

De Wileyfox Swift 2X in vogelvlucht

Net als eerdere toestellen van de fabrikant moet de Wileyfox Swift 2X het vooral hebben van zijn relatief lage prijs, vlotte specificaties en de soepele software. Toch is er ook met de prestaties en schermkwaliteit niets mis. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

 • 5,2 inch ips lcd-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
 • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met CyanogenOS
 • 16 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
 • Snapdragon 430-chip met acht cores, 3GB werkgeheugen
 • 32GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
 • Voorzien van vingerafdrukscanner

Meer over de Wileyfox Swift 2X

De Swift 2X is het beste model uit de Swift 2-reeks. Ten opzichte van de andere modellen biedt de 2X onder andere een groter scherm met een hogere resolutie. Dat levert scherper, beter beeld op. Achterop zit een indrukwekkende 16 megapixel-camera, maar ook de 8 megapixel-camera voorop is niet mis. De aanwezigheid van een vingerafdrukscanner achterop is ook een flink pluspunt: dat zien we niet vaak in deze prijsklasse.

De smartphones van Wileyfox lopen op CyanogenOS, een alternatieve variant van Android die uitgebreid aangepast kan worden door gebruikers. Daardoor blijf je dicht bij Android zoals Google het bedoeld heeft, zonder bloatware en met duidelijke, overzichtelijke menu’s. Wel kun je zelf van alles aanpassen, van de kleur van de menu’s tot de volgorde van je instellingen. Android is nog nooit zo flexibel geweest.

Pluspunten Swift 2X

 • Mooi en groot full-hd-scherm
 • Voorzien van een vlotte vingerafdrukscanner
 • Metalen behuizing

Minpunten Swift 2X

 • Accuduur is niet bijzonder
 • Camera's zijn niet top

Wileyfox Swift 2X prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Wileyfox Swift 2X aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Dit zijn de beste goedkope Android-smartphones van 2017

Dit zijn de beste goedkope Android-smartphones van 2017

4 min
Nieuws
Tussen het geweld van alle toptoestellen door verschenen er dit jaar ook een heleboel goede én goedkope telefoons. We hebben de beste budgetsmartphones van 2017 voor je verzameld.

Download onze app

Download onze app