Xiaomi 11 Lite NE 5G

Xiaomi 11 Lite NE 5G

1/1

Pluspunten

  • Licht en dun toestel
  • 90Hz ververssnelheid scherm
  • Opladen met 33 Watt

Minpunten

  • Relatief kleine accu

De Xiaomi 11 Lite NE 5G is een betaalbare 5G-smartphone met een slank ontwerp en prima specificaties. Nieuwsgierig geworden? Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi 11 Lite NE 5G is slank

Eerst even de naam, om verwarring te voorkomen. De Xiaomi Lite NE 5G is de opvolger van de Xiaomi Mi 11 Lite 5G. De Mi-naam is dus weggelaten en NE is ervoor terugkomen om aan te duiden dat het om een New Edition (nieuwe editie) gaat. Het toestel doet wel veel denken aan zijn voorganger.

Een speerpunt is behouden: de slanke en lichte behuizing. De Xiaomi 11 Lite NE 5G weegt slechts 158 gram en hoort hiermee tot de lichtste smartphones van het moment. Met 6,81 millimeter is het ook een van de dunnere toestellen. Wie de gemiddelde smartphone te dik en/of te zwaar vindt, heeft de Lite NE 5G als één van de betere opties.

Xiaomi Mi 11 Lite

Specificaties

De specificaties van de 11 Lite NE 5G wijken weinig af van zijn voorganger en zijn vergelijkbaar met de concurrentie. Het toestel heeft een 6,55 inch-amoled-scherm met full-hd-resolutie. Het scherm oogt soepel dankzij de 90Hz-verversingssnelheid. Onder de motorkap draait een snelle Qualcomm Snapdragon 778-processor inclusief ondersteuning voor 5G-internet. De accucapaciteit is met 4250 mAh nogal klein, wat de accuduur vermoedelijk beperkt tot één dag. Opladen gaat met 33 Watt relatief snel en via de usb-c-aansluiting.

Achterop de 11 Lite NE 5G vind je drie camera’s, waarvan de meeste aandacht uitgaat naar de 64 megapixel-hoofdcamera. Ook aanwezig is een 8 megapixel-groothoekcamera. Met de 5 megapixel-macrocamera schiet je foto’s van heel dichtbij, maximaal drie centimeter afstand.

Xiaomi verkoopt de smartphone in drie configuraties, die verschillen in werk- en opslaggeheugen. Het basismodel heeft 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Een beter model beschikt over evenveel werkgeheugen maar 256GB opslaggeheugen, waar het topmodel 8GB werkgeheugen en liefst 256GB opslaggeheugen heeft.

Android 11 met MIUI

Bij zijn release draait de Xiaomi 11 Lite NE 5G op Android 11. Xiaomi legt hier zijn MIUI-schil overheen. MIUI oogt en werkt wat anders dan de standaard Android-versie maar is na wat gewenning prima te gebruiken. Het is niet duidelijk hoe vaak en hoe lang Xiaomi updates uitrolt voor dit toestel. De meeste Xiaomi-toestellen in dit prijssegment krijgen twee versie-updates en twee tot drie jaar beveiligingsupdates.

Xiaomi 11 Lite NE 5G

11 Lite NE 5G release

De Xiaomi 11 Lite NE 5G is in september 2021 aangekondigd en verschijnt op 1 november. Xiaomi lanceert drie varianten die verschillen in werk- en opslaggeheugen en verkoopt de smartphone in de kleuren lila, roze, zwart en wit. Het instapmodel kost 369 euro.

Deze smartphone koop je als.. je een complete smartphone in een slank en licht jasje zoekt.

Xiaomi 11 Lite NE 5G

Xiaomi 11 Lite NE 5G prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Xiaomi 11 Lite NE 5G prijzen. Bekijk alle Xiaomi smartphones.

Alle Xiaomi smartphones met prijzen

Lees verder na de advertentie.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's