Xiaomi Black Shark

1/3

Prijzen vergelijken

Dit moet je weten over de Xiaomi Black Shark

Voor de echte gamer is een krachtig vlaggenschip niet altijd voldoende. Xiaomi brengt voor gameliefhebbers de Black Shark op de markt: een krachtige gaming-smartphone met imposant design.

Onderscheidend: innovatieve koeling houdt processor rustig

Om urenlang games te kunnen spelen op je smartphone heb je vooral krachtige hardware nodig. De Snapdragon 845-chip is al krachtig van zichzelf, maar is in de Black Shark vergezeld door een vloeibaar koelsysteem. Hierdoor wordt je toestel nooit te heet en houdt de processor het hoofd koel. Een dergelijk koelsysteem vind je ook terug in hele krachtige gaming-pc’s.

Daarnaast heeft de smartphone een werkgeheugen van 8GB, waardoor games en andere apps moeiteloos snel draaien. Xiaomi begrijpt dat gamen belastend is voor je batterij en heeft de Black Shark daarom uitgerust met een 4000-mAh accu. Hierdoor hoeft je toestel minder snel aan de oplader, en kan je langer door. Wanneer het apparaat toch aan de lader moet, biedt de Black Shark Quick Charge 3.0 zodat de accu snel weer vol is. Bovendien is de Snapdragon-chip vrij energiezuinig, waardoor het toestel niet verandert in een batterijvreter wanneer je een game speelt.

Groot scherm en behuizing met extra grip

De Xiaomi Black Shark heeft een 6 inch-scherm met een 18 bij 9 beeldverhouding. Dit maakt het een geschikte smartphone die ook fijn kijkt wanneer deze gekanteld is. Door de brede beeldverhouding kan er namelijk meer worden weergegeven. Fijn is dat het toestel een schermresolutie heeft van 2160 bij 1080, wat gelijk staat aan scherp full hd-beeld.

Tevens opvallend is het design van de Black Shark. Xiaomi heeft ervoor gekozen een achterkant te maken met een duidelijk X-vorm. Hierdoor zou je meer grip hebben. Daarnaast zitten er felgroene details in de behuizing verwerkt, wat het een echt gaming-uiterlijk geeft.

Wanneer je graag een headset of oortjes gebruikt tijdens het gamen, kleeft er wel een minpunt aan dit toestel. Xiaomi heeft de 3,5mm-poort waar je reguliere oortjes in plugt weggelaten. Je bent dus genoodzaakt om draadloze oortjes of een koptelefoon te gebruiken of de meegeleverde adapter te gebruiken.

Uitgerust met dubbele camera

De Black Shark heeft 128GB opslagruimte, maar geen uitbreidbaar geheugen. Veel mensen hebben genoeg aan deze opslaggrootte, maar het kan krap worden wanneer je veel grote games en apps erop hebt staan en ook nog veel foto’s en video’s maakt.

Een smartphone gebruik je uiteraard voor meer dan alleen games. De Black Shark laat je prima foto’s schieten met een dubbele camera achterop van respectievelijk 12 en 20 megapixel. Hierdoor maak je scherpe portretfoto’s met een bokeh-effect. Ook selfies zijn er haarscherp uit met de 20 megapixel-selfiecamera.

Deze smartphone koop je als… je een echte smartphonegamer bent die een telefoon zoekt die alle gamesessies aan kan.

Xiaomi Black Shark deals

Xiaomi Black Shark

128 GB

€ 574,89

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon
Bekijk alle deals

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Black Shark

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu