De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Xiaomi Mi 10 Lite

Xiaomi Mi 10 Lite

1/6

Pluspunten

  • Klaar voor 5G en dus toekomstbestendig
  • Viervoudige camera achterop
  • Snel opladen
  • Groot scherm ziet er goed uit

Minpunten

  • 5G is in Nederland nog beperkt
  • Software-ondersteuning kan beter
  • Macrolens en dieptesensor zijn beperkt

Prijzen vergelijken

Abonnement v.a.

€ 15,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 274,-

Los toestel

Xiaomi Mi 10 Lite maakt 5G betaalbaar

De Xiaomi Mi 10 Lite is klaar voor 5G. Haal je de betaalbare telefoon in huis, dan kun je later dit jaar als een van de eersten razendsnel buitenshuis internetten. Verder valt de Mi 10 Lite op dankzij een degelijke prijs-kwaliteitsverhouding, viervoudige camera en fors scherm. De Mi 10 Lite is vanaf medio mei verkrijgbaar voor 349 euro.

xiaomi mi 10 lite nederland 2

Lees verder na de advertentie.

Klaar voor 5G

De opvolger van de Xiaomi Mi 9 Lite kan overweg met 5G, en dat is uniek in deze prijsklasse. De meeste andere toestellen die straks supersnel internet aankunnen zijn namelijk twee keer zo duur. De Mi 10 Lite is met zijn adviesprijs van 349 euro echter relatief betaalbaard.

Momenteel heb je overigens weinig aan deze ondersteuning. Naar verwachting rolt het landelijke 5G-netwerk in de loop van 2020 uit in Nederland. Haal je een Mi 10 Lite in huis, dan ben je alvast voorbereid op deze nieuwe internetstandaard.

Indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding

De Xiaomi Mi 10 Lite heeft meer in huis dan 5G-ondersteuning. Het toestel legt namelijk ook een indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding op tafel. Het instapmodel heeft een krachtige Snapdragon 765G-processor welke snel genoeg is voor alledaagse taken tot aan zware grafische processen, zoals het spelen van games.

Ook fijn is de forse accucapaciteit van 4160 mAh. En wanneer het toestel dan toch bijgeladen moet worden zorgt de 20 Watt-snellader ervoor dat dit zo gepiept is. Verder heeft Xiaomi een nieuw koelingsmechanisme aan de 10 Lite toegevoegd. Op die manier voert de middenklasser sneller hitte af, en houdt hij het hoofd koel.

De Mi 10 Lite heeft een 6,57 inch-amoled-scherm met full-hd-resolutie. De inkeping in het midden van het display biedt plaats aan de 16 megapixel-selfiecamera. Het scherm is daarmee zo goed als voorkantvullend. Wel zie je wat schermranden aan de randen zitten.

xiaomi mi 10 lite nederland

Viervoudige camera met kunstmatige intelligentie

Op de achterkant tref je maar liefst vier camera’s. Xiaomi heeft nog niet alle details vrijgegeven, maar vaststaat dat de hoofdcamera met een resolutie van 48 megapixel wordt uitgerust. Deze sensor maakt gebruik van de quad bayer-techniek. Hierbij worden de gegevens van vier pixels in één pixel verwerkt, waardoor de kwaliteit van foto’s fors omhooggaat.

Verder heeft Xiaomi wat softwarematige trucjes aan de camera toegevoegd. Met behulp van kunstmatige intelligentie wordt bijvoorbeeld ingeschat wat je probeert te fotograferen, waarna de instellingen hierop zo optimaal worden aangepast. De camera houdt bijvoorbeeld rekening met lichtinval..

Naar verwachting draait de betaalbare middenklasser bij uitkomst MIUI 11. Deze softwareschil is gebaseerd op Android 10. Het updatebeleid van Xiaomi is wispelturig. De meeste toestellen ontvangen zo nu en dan (beveiligings)updates, maar dit gebeurt veelal wel onregelmatig.

Xiaomi Mi 10 Lite prijs en releasedatum

De Xiaomi Mi 10 Lite is vanaf medio mei verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 euro. Hij verschijnt in drie kleuren: grijs, groen en wit. De instapversie heeft 64GB opslagruimte, maar tegen een meerprijs kun je upgraden naar 128GB.

Deze smartphone koop je als… je een goedkope 5G-smartphone met goede prijs-kwaliteitsverhouding zoekt.

Xiaomi Mi 10 Lite

Xiaomi Mi 10 Lite prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 15,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 274,-

Los toestel
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's