Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi 5

Xiaomi Mi 5
Scherm 5.2 inch
Camera 16.0 megapixel

Xiaomi Mi 5: Krachtig paradepaardje uit China

De Xiaomi Mi 5 is een vlaggenschip waar je u tegen zegt, voorzien van moderne, krachtige hardware verpakt in een strak design. Bovendien beschikt het toestel over een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: de Mi 5 is zeker honderden euro’s goedkoper dan veel concurrenten maar beschikt over vrijwel identieke hardware.

Xiaomi zegt je misschien weinig, maar deze fabrikant is een van de populairste fabrikanten in China. Hoewel de smartphones van Xiaomi officieel niet in Nederland verkocht worden, kun je ze wel vinden bij verschillende webwinkels. Zo kun je alsnog de Xiaomi Mi 5 in Nederland kopen. Met zijn grote scherm, krachtige chip van Qualcomm en uitstekende 16 megapixel-camera is het een deal die iedere Nederlander wel zal waarderen.

Xiaomi Mi5

Xiaomi Mi 5 in vogelvlucht

De Xiaomi Mi 5 is vergelijkbaar met andere populaire Android-smartphones uit 2016, zoals de LG G5 en de OnePlus 3. Zo is de Mi 5 uitgerust met grotendeels dezelfde hardware, zoals het een echt vlaggenschip betaamt. Xiaomi heeft geen compromissen gesloten, want deze smartphone kan alles wat je van een vlaggenschip zou verwachten.

  • Groot en haarscherp 5,2 inch-scherm met resolutie van 1920 bij 1080 pixels
  • 16 megapixel-camera achterop met ondersteuning voor 4K-video, selfiecamera van 4 megapixel voorop
  • Snapdragon 820-chip van Qualcomm: krachtige 1,8 Ghz quad-core processor zorgt ervoor dat apps soepel lopen
  • Ondersteunt niet alle Nederlandse 4G-netwerken
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met aangepaste interface van Xiaomi

Meer over de Xiaomi Mi 5

Xiaomi is bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en dat valt met de Mi 5 goed te zien. Voor een bodemprijsje haal je een smartphone in huis met goede specificaties. Ook het design is dik in orde. Hoewel het toestel stiekem wel erg veel weg heeft van Apple’s iPhone, is de Xiaomi in ieder geval een stuk goedkoper. Zo heb je toch een strak design met een dunne metalen behuizing zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt. Het grootste gebrek is de afwezigheid van een QHD-resolutie, maar de Full HD-resolutie van de Mi5 is nog altijd scherp genoeg voor de meeste doeleinden.

Omdat de smartphones van Xiaomi doorgaans alleen in China verkocht worden, biedt de Mi 5 geen ondersteuning voor alle Nederlandse 4G-frequenties. Deze smartphone zal daarom op sommige plekken alleen mobiel internet via 3G bieden. Sneller mobiel internet via 4G kan wel, maar lang niet bij alle providers en lang niet op alle locaties. Daar zul je dus rekening mee moeten houden.

Pluspunten Mi 5

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Ongekend snelle hardware
  • Fraai metalen design

Minpunten Mi 5

  • Ondersteunt niet alle Nederlandse 4G-netwerken
  • Software is Engelstalig
Xiaomi Mi 5
Welke Xiaomi Mi 5 wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi 5 aanbiedingen voor je.
Sim only nodig?