Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi 8

Xiaomi Mi 8
Scherm 6.21 inch
Camera 12 megapixel

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi 8

De Xiaomi Mi 8 is een underdog en krachtpatser tegelijk. De krachtige hardware doet niet onder voor die van vlaggenschepen van OnePlus en Samsung, maar de prijs is een stuk zachter. Met een dubbele camera achterop en 20 megapixel-selfiecamera voorop is deze smartphone voor scherpschieters een feestje.

Pluspunten Xiaomi Mi 8

  • Zeer krachtige hardware
  • Uitgerust met dubbele camera en 20MP selfiecamera
  • Schermvullend amoled-paneel met notch

Minpunten Xiaomi Mi 8

  • Geen hoofdtelefooningang aanwezig
  • Rommelige interface door MIUI-skin

Onderscheidend: Krachtige hardware kan zich meten met de toptoestellen

Xiaomi, een Chinese smartphonefabrikant, begint pas net aan zijn opmars in Europa. Met toestellen met specificaties die niet onder doen voor vlaggenschepen van gevestigde namen, proberen ze ook de Nederlandse markt te veroveren.

Het grote verschil met smartphones van bijvoorbeeld Samsung en Sony: de prijs. Qua prijs zitten ze in hetzelfde segment als fabrikant OnePlus, en probeert Xiaomi met de Mi 8 de concurrentie aan te gaan met de populaire OnePlus 6.

Om die reden hebben ze de Mi 8 uitgerust met zeer krachtige hardware. Binnenin is een Snapdragon 845-chip te vinden met een octacore-processor. Dit is een van de meest krachtige chips van het moment, waardoor je moeiteloos zware games kan spelen, video’s opneemt of afspeelt en multitaskt.

Scherpe selfiecamera en amoled-scherm

De Mi 8 heeft bovendien een knappe set camera’s. Achterop zit een dubbele camera, van tweemaal 12 megapixel. Hierdoor heeft het toestel tweemaal optische zoom en maak je in 4K strakke video’s door de optische beeldstabilisatie. Hierdoor verdwijnt bewegingsonscherpte.

Bijzonder is dat de selfiecamera op de Mi 8 een flink hogere resolutie heeft dan de camera’s achterop. De camera voorop heeft namelijk 20 megapixel. Een leuke toevoeging voor selfieliefhebbers, want de smartphone heeft hiermee één van de beste frontcamera’s van dit moment.

De telefoon heeft geen hoofdtelefooningang. In de doos wordt wel een 3,5 mm-naar-usb-c-adapter meegeleverd. Onhandig is dat je daardoor niet tegelijkertijd kan opladen en je oortjes inpluggen. Daarnaast zijn Xiaomi-toestellen voorzien van de MIUI-interface van de fabrikant, wat een flink aangepaste versie is van Android. Dit maakt de interface wat rommelig.

Niet alleen de camera’s krikken de prijs-kwaliteitverhouding van de Mi 8 omhoog. Het Xiaomi-model heeft een accu met 3400 mAh en ondersteunt Quick charge 4+. De accu gaat dus niet snel leeg en is bovendien nog sneller weer opgeladen. Deze technologie wordt omhuld door een glazen behuizing. Hierin zit een amoled-scherm met een notch bovenin. De Xiaomi Mi 8 bevat zowel een vingerafdrukscanner als gezichtsherkenning. Het toestel is dus in alle situaties gemakkelijk te ontgrendelen.

Deze smartphone koop je als… je een betaalbare smartphone wil die zich kan meten met vlaggenschepen van marktleiders. Fotografiefanaten zitten met deze telefoon altijd goed.

Xiaomi Mi 8
Welke Xiaomi Mi 8 wil je?
Wij hebben momenteel geen Xiaomi Mi 8 aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Laatste berichten

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 3

Nieuws Als het op Android-updates aankomt was het afgelopen week verdacht rustig. Slechts een handjevol toestellen werd bijgewerkt. Ben je benieuwd of jouw toestel hierbij zit? Check dan snel het overzicht.
Deze Xiaomi-smartphones krijgen als eerste een Android Q-update

Deze Xiaomi-smartphones krijgen als eerste een Android Q-update

Nieuws De Xiaomi Mi 9 en verschillende andere smartphones van de Chinese fabrikant krijgen mogelijk nog voor het einde van het jaar een update naar Android 10.0 (Q).
Achtergrond: 6 vragen over Xiaomi in Nederland beantwoord

Achtergrond: 6 vragen over Xiaomi in Nederland beantwoord

Nieuws Een smartphone van Xiaomi in Nederland kopen is dit jaar een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker geworden. Grote (web)winkels zijn samenwerkingen aangegaan met de Chinese telefoonmaker, waardoor je niet meer verplicht bent om een Xiaomi-toestel te importeren. Dit moet je weten. 
Onaangekondigde Xiaomi-smartphones duiken op in Nederland

Onaangekondigde Xiaomi-smartphones duiken op in Nederland

Nieuws Later deze week presenteert Xiaomi verschillende nieuwe smartphones, waaronder de Mi A2. Deze toestellen zijn echter al te bestellen bij Nederlandse webwinkels.