Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Mi Mix 2

Scherm
5.99 inch
Camera
12 megapixel
Prijs

Xiaomi Mi Mix 2: vlaggenschip zonder schermranden

De Mi Mix 2 is een high-end smartphone van het Chinese Xiaomi, en de opvolger van de Xiaomi Mi Mix van vorig jaar. Deze smartphone heeft haast geen schermranden aan de voorkant en bestaat aan die kant bijna alleen maar uit scherm.

Er zijn maar weinig andere smartphones met een vergelijkbaar schermoppervlak als de Mi Mix 2, maar andere fabrikanten komen inmiddels aardig in de buurt. Zo heeft Samsung de Galaxy S8 voorzien van een vergelijkbaar randloos scherm en heeft HTC de voorkant van de U11 Plus ook gevuld met vrijwel alleen maar display. Deze toestellen bieden daarnaast vergelijkbare specificaties als de Mi Mix 2, terwijl ook de prijzen rond hetzelfde punt liggen.

De Xiaomi Mi Mix 2 in vogelvlucht

De Xiaomi Mi Mix 2 ziet er niet alleen futuristisch uit, maar is ook voorzien van snelle hardware. Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 6 inch randloos scherm met 2160 bij 1080 pixels
  • 12 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voor selfies
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat) met MIUI-skin
  • Snapdragon 835-chip met 6GB werkgeheugen
  • 64GB aan uitbreidbare opslagruimte

Meer over de Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2

De Xiaomi Mi Mix 2 is dus de opvolger van de eerste Mi Mix, één van de eerste smartphones met een naadloos scherm aan de voorkant. Het extreme gebrek aan randen levert wel een paar unieke features op. Zo zit de camera aan de voorkant aan de onderzijde van het scherm, terwijl de luidspreker voor telefoongesprekken met trillingen werkt.

Onder de motorkap heeft Xiaomi de Mi Mix 2 voorzien van een Snapdragon 835-chipset. Deze chip is in meer vlaggenschepen terug te vinden, en staat garant voor uitstekende prestaties. Van de zwaarste games tot aan dagelijkse apps (zoals WhatsApp): de Mi Mix 2 kan het probleemloos aan.

Doordat het scherm zo groot is, is er aan de voorkant geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner. Om dit te omzeilen, heeft Xiaomi de scanner achterop het toestel geplaatst. Zo blijven je gegevens goed beschermd, en kun je het toestel nog steeds op een natuurlijke manier ontgrendelen.

Xiaomi Mi Mix 2 prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Xiaomi Mi Mix 2 aanbiedingen van dit moment.

Laatste berichten

Xiaomi-smartphones krijgen ondersteuning voor Nederlandse taal

Xiaomi-smartphones krijgen ondersteuning voor Nederlandse taal

2 min
Nieuws
Een Xiaomi-toestel gebruiken in Nederland wordt weer een stukje makkelijker, nu de Chinese smartphones ook ondersteuning lijken te krijgen voor onze taal. De randloze Xiaomi Mi Mix is als één van de eerste aan de beurt.

Download onze app

Download onze app