De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Xiaomi Mi Mix 3

1/1

Pluspunten

  • Groot beeldscherm is zeer geschikt voor video's en spelletjes
  • Innovatief ontwerp
  • Veel opslaggeheugen voor apps en media
  • Zeer complete hardware

Minpunten

  • Twijfels over duurzaamheid uitschuifbare cameramodule
  • MIUI-software is niet voor iedereen

Dit moet je weten over de Xiaomi Mi Mix 3

De Xiaomi Mi Mix 3 is een high-end smartphone met een magnetisch uitschuifbare frontcamera. Daardoor vult het scherm vrijwel de hele voorkant. Het is de opvolger van de Mi Mix 2, een andere betaalbare smartphone met randloos scherm. Xiaomi staat bekend om zijn smartphones met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding, en ook de Mi Mix 3 biedt veel kracht voor weinig geld.

Lees verder na de advertentie.

Uitschuifbare camera voor randloos scherm

De Mi Mix-serie van Xiaomi staat al jaren symbool voor innovatieve toestellen, voornamelijk qua ontwerp. De Mi Mix 3 zet die trend door: de voorkant bestaat voor ruim 93 procent uit beeldscherm, zonder inkeping (notch). Voor een frontcamera was geen ruimte meer. Xiaomi heeft de cameramodule (bestaande uit lezen van 24 en 2 megapixel) daarom magnetisch aan de achterkant bevestigd. Met je vinger schuif je de camermodule omhoog. Volgens Xiaomi is het schuifmechanisme sterk en gaat hij bij normaal gebruik jarenlang mee.

Het beeldscherm van de Mi Mix 3 meet een forse 6,4 inch. Het gaat om een oled-display met full-hd-resolutie, wat op dit schermformaat aan de lage kant is. Desondanks oogt het display scherp genoeg, en het oled-paneel levert mooie kleuren en een hoog contrast. De Mi Mix 3 heeft een 3200 mAh accu, wat niet bijster groot is voor dit type smartphone. De accu laadt snel op en kan ook draadloos worden opgeladen.

Xiaomi Mi Mix 3 officieel

Krachtige hardware

Zoals je van een premium smartphone mag verwachten, heeft de Mi Mix 3 zeer krachtige hardware. Onder de motorkap is een snelle Snapdragon 845-processor geplaatst. Het werkgeheugen meet 6GB of 8GB, waarbij het opslaggeheugen 128GB of 256GB groot is. Een micro-sd-slot ontbreekt helaas. Achterop de telefoon zit een dubbele 12 megapixel camera. Eén lens maakt reguliere foto’s en video’s, terwijl de secundaire camera een telelens heeft om in te zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Xiaomi Mi Mix 3 officieel

De Mi Mix 3 draaide bij zijn release op Android 8.1 (Oreo) met de MIUI-schil van Xiaomi. MIUI is radicaal anders dan de standaard Android-versie die je vindt op smartphones van Nokia, Motorola en Google. De Xiaomi-software oogt kleurrijker en heeft meer applicaties en features. Sommige gebruikers vinden dat erg fijn, maar er zijn ook genoeg mensen die liever de standaard Android-versie gebruiken.

Deze smartphone koop je als… op zoek bent naar een minder bekende maar innovatieve telefoon met krachtige hardware.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Mi Mix 3

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu