Xiaomi Redmi 5 Plus

1/1

Dit is de Xiaomi Redmi 5 Plus

De Xiaomi Redmi 5 Plus is een grote phablet. Het 6-inch scherm is het meest in het oog springende kenmerk van deze telefoon. Het is in veel opzichten een grotere variant van de Xiaomi Redmi 5, maar aan de binnenkant zijn er wel wat verschillen. Wat helaas wel hetzelfde is: net als de Redmi 5, kan ook de Redmi 5 Plus niet goed overweg met de Nederlandse 4G-netwerken. Dus mobiel internetten moet op het langzamere 3G-netwerk.

Pluspunten Xiaomi Redmi 5 Plus

  • Groot scherm
  • strak design
  • Prijs

Minpunten Xiaomi Redmi 5 Plus

  • Veel waar voor je geld
  • Geen 4G

Onderscheidend: zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Lees verder na de advertentie.

De Xiaomi Redmi 5 Plus is een van de meest concurrerende telefoons in zijn segment. Weinig telefoons bieden voor een prijs van rond de 200 euro wat deze 6-inch phablet in huis heeft. Een redelijk snelle processor, een enorm scherm met een hoge resolutie, camera’s die zeer redelijk presteren. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is dan ook het kenmerk dat deze telefoon positief onderscheidt van de rest. Jammer genoeg ontbreekt  een voor Nederland geschikte 4G lte-verbinding. Dat kan een reden zijn om deze telefoon niet te kopen.

Camera’s presteren zeer redelijk

De camera’s van deze telefoon presteren zeer redelijk voor een telefoon in het budgetsegment. De achtercamera heeft een resolutie van 12 megapixel. De plaatjes zijn van goede kwaliteit. Ook met weinig licht worden kwalitatief zeer redelijke foto’s gemaakt. De selfiecamera biedt een resolutie van 5 megapixel en ook die plaatjes zijn mooi. De camerasoftware kan gezichten op selfies wat verfraaien.

De batterij van deze enorme phablet biedt een capaciteit van 4000 mAh. Dat is heel veel. Gezien het schermformaat en de resolutie van het scherm is het absoluut nodig om zoveel power aan boord te hebben. De accuduur is dan ook prima. Hierbij speelt ook mee dat de batterij een niet al te snelle midrange-processor aanstuurt. Een processor met veel meer snelheid vergt meer rekenkracht en dus ook meer stroom. Dat de telefoon wat langzamer is, merk je overigens alleen als je hem naast een ander toestel met zo’n bloedsnelle processor precies hetzelfde laat doen. Je hebt er bij dagelijks gebruik geen last van.

In veel opzichten is deze phablet een grote broer van de Redmi 5, maar de processor is wat sneller en ook kan er gekozen worden voor meer opslag- en RAM-geheugen. De versie met 64GB opslaggeheugen en 4GB ram kost ongeveer 220 euro. De goedkopere Redmi 5 Plus heeft 32GB opslaggeheugen en 3GB ram. Die is al rond de 200 euro in enkele Nederlandse winkels te vinden.

Twee simkaarten of een geheugenkaart

Bij de Xiaomi Redmi 5 Plus hoort een sleuf waar twee kaartjes in kunnen. Dat kunnen twee simkaarten zijn, of een simkaart en een geheugenkaart. Je kunt dus kiezen tussen bellen met twee nummers of bellen met één nummer en meer opslaggeheugen voor foto’s, video’s en andere zaken.

Android 7.1.2 stuurt deze telefoon aan, met daar overheen de MIUI 9 -software van Xiaomi. Waar Nederlandse eigenaren van de Xiaomi Redmi 5 Plus wellicht even aan moeten wennen, is het gebrek aan een menu waarin je de apps terugvindt. Alle apps staan op een van de homescreens; een zogeheten ‘app-drawer’ ontbreekt. Dat kan onhandig zijn als je een app zoekt. Dan moet je speuren op alle homepages. Er is wel een handige zoekfunctie ingebakken, waardoor je na het intoetsen van een paar letters de juiste app voorgeschoteld krijgt.

Deze telefoon koop je als… je een hele grote phablet wilt hebben voor een zacht prijsje, en het niet heel erg vindt dat er geen 4G-snelheid mee wordt gehaald.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi 5 Plus

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu