Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Xiaomi Redmi 5

1/1

Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi 5

De Xiaomi Redmi 5 is een goedkope, stijlvol uitgevoerde phablet waar je twee simkaarten in kunt steken. Zo heb je één telefoon voor werk en privé. Hij is niet heel snel, maar prima te gebruiken voor alle dagelijkse taken. Vergeleken met andere telefoons in het budgetsegment heeft dit toestel een goede camera. De telefoon werkt echter niet goed op alle Nederlandse 4G-netwerken.

Pluspunten Redmi 5

  • Moderne design, lang en smal
  • Redelijk goede camera’s
  • Prijs

Minpunten Redmi 5

  • Processor niet heel snel
  • Geen 4G

Twee varianten

Lees verder na de advertentie.

Het is even opletten als je de Xiaomi Redmi 5 bestelt, want er bestaan twee varianten. Een goedkopere met 16GB opslaggeheugen en 2GB RAM, en een iets duurdere met 32GB opslaggeheugen en 3GB RAM. Er bestaan ook nogal wat broertjes en zusjes van deze telefoon. Goedkoper zijn de Redmi 5A en de Redmi Note 5A, iets duurder en groter is de Redmi 5 Plus.

De telefoon heeft een 4G lte-chip, maar die is niet geschikt voor alle Nederlandse 4G-netwerken. Hier valt het toestel dus vaak terug op 3G-snelheid. Dat betekent dat je met dit toestel wel altijd en overal online bent, maar dat alles minder snel gaat dan met telefoons die wel van een Nederlands 4G-netwerk gebruik kunnen maken.

Xiaomi Redmi 5

Beeldverhouding en design

De Xiaomi Redmi 5 heeft een 5,7-inch scherm en dat is behoorlijk groot. Toch kun je hem gemakkelijk met één hand vasthouden en bedienen, vanwege de beeldverhouding van 18:9. Dat houdt in dat het scherm lang en smal is, en geen enorme ‘plank’ zoals phablets van eerdere generaties.

Het scherm is voorzien van een aanvaardbare resolutie van 1440 bij 720 pixels. Dat is niet al te scherp, maar ook niet te weinig. Deze resolutie volstaat als je foto’s, films en games wilt bekijken zonder dat het beeld vaag wordt. De vrij geringe schermresolutie heeft ook een voordeel. De batterij raakt wat minder snel leeg dan bij een toestel waarbij de processor meer pixels moet aansturen.

De Xiaomi Redmi 5 heeft een plastic frame, maar een metalen achterkant. Dat geeft het toestel het uiterlijk van een duurdere telefoon. Het scherm is voorzien van dunne randjes links en rechts, en boven en onder zijn ze ook kleiner dan bij de meeste andere telefoons in dit prijssegment. Door die kleine randen is de Redmi 5 ondanks het grote scherm geen bijzonder groot toestel.

Camera’s zeer redelijk

De Redmi 5 heeft voor zijn prijssegment zeer redelijke camera’s. De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 12 megapixel. Een led-flitser zit ernaast. Voor een budgettelefoon maakt deze camera zeer aanvaardbare foto’s, zowel van veraf als van dichtbij. De kleuren komen goed uit en ook foto’s die binnenshuis worden gemaakt, zijn van meer dan redelijke kwaliteit.

De selfiecamera heeft een resolutie van 5 megapixel. Deze camera is voorzien van software om al te scherpe beelden iets te verfraaien. Dat is handig als je bepaalde oneffenheden in je gezicht wilt verbergen.

De Xiaomi Redmi 5 heeft een 3300 mAm batterij aan boord. Dit is ruim voldoende om de dag door te komen. Omdat de Qualcomm 450-processor niet al te veel stroom vraagt, hoeft deze phablet bij normaal gebruik pas ’s avonds laat weer aan de lader. Als je veel films bekijkt of games speelt, is hij natuurlijk wel sneller leeg.

Dit toestel koop je als … je een grote telefoon zoekt met een prima camera voor een heel zacht prijsje.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi 5

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu