Xiaomi Redmi Note 10S

Xiaomi Redmi Note 10S

De Xiaomi Redmi Note 10S is een scherp geprijsde smartphone met een mooi amoled-scherm, een krachtige snellader en MIUI-software. De Note 10S maakt onderdeel uit van Xiaomi’s Redmi Note 10-reeks. Op deze pagina lees je meer over het toestel.

Amoled-scherm is bijzonder

Bijzonder aan de Redmi Note 10S is het amoled-scherm. In deze prijsklasse zijn er weinig smartphones met een amoled-display, omdat dit schermtype duurder is dan een lcd-scherm. Amoled is energiezuiniger, toont mooiere kleuren en laat zwart echt als zwart zien. De Note 10S is dus interessant als je een goed scherm belangrijk vindt.

Het toestel heeft een groot display van 6,43 inch. Je kunt het scherm net aan met één hand bedienen. In het scherm zit een klein gaatje voor de selfiecamera.

Redmi Note 10S specificaties

Xiaomi voorziet de Redmi Note 10S van een MediaTek Helio G95-processor. Deze chip is ontwikkeld voor goedkopere smartphones en krachtig genoeg om populaire apps als WhatsApp en Netflix soepel te draaien. Zware games zullen minder vlot speelbaar zijn.

Het toestel heeft een plastic behuizing met een vingerafdrukscanner in de aan- en uitknop. Die knop zit op de rechterzijkant. De 10S is ook voorzien van twee luidsprekers, een koptelefoonpoort en een usb-c-aansluiting. De grote accu laadt op met maximaal 33 Watt. Dat is erg snel, zeker voor een goedkopere smartphone.

Drie camera’s op achterkant

Op de achterkant van het toestel vind je drie cameralenzen. De hoofdcamera heeft een resolutie van 64 megapixel en maakt standaard 16 megapixel foto’s. Door vier pixels te combineren (64 : 4 = 16) schiet de camera namelijk plaatjes met meer detail en dat is met name handig in het donker.

De Redmi Note 10S heeft ook een 8 megapixel-groothoeklens voor wijde foto’s en een 2 megapixel-dieptesensor die de achtergrond vervaagt. Zo creëer je een tof scherpte-diepte-effect. Tot slot heeft het toestel een 2 megapixel-macrocamera om van heel dichtbij te fotograferen. Deze camera stelt weinig voor omdat de resolutie erg laag is en de foto’s dus korrelig overkomen.

Android met MIUI

Xiaomi lanceert de RedmiNote 10S met Android 11 en belooft twee Android-updates. Je kunt daarom rekenen op Android 12 en 13. De fabrikant legt zijn eigen MIUI 12-schil over Android en belooft vier MIUI-updates.

Hoe vaak die uitkomen, is ons niet bekend. Ook houdt de fabrikant zich nogal stil over hoe lang en hoe vaak het Android-beveiligingsupdates uitbrengt. Google eist twee jaar, dus waarschijnlijk zal Xiaomi hier ruimschoots aan voldoen.

Xiaomi Redmi Note 10S kopen

Xiaomi presenteerde de Redmi Note 10S op 4 maart 2021 en start de verkoop eind mei. De verkoopprijs is nog niet bekendgemaakt. Zodra dit verandert, werkt Android Planet deze pagina bij.

Xiaomi Redmi Note 10S deals

Xiaomi Redmi Note 10S

64 GB

€ 179,00

2 dagen

Bekijk bij Amazon
Amazon

Xiaomi Redmi Note 10S

64 GB

€ 224,95

onbekend

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Xiaomi Redmi Note 10S

128 GB

€ 227,95

onbekend

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza

Xiaomi Redmi Note 10S

128 GB

€ 269,00

1 dag

Bekijk bij Media Markt
Media Markt
Vergelijk alle Xiaomi Redmi Note 10S prijzen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi Note 10S

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu