Xiaomi Redmi Note 12 5G

De Redmi Note 12 5G lijkt veel op zijn broertje – de Note 12 – maar heeft wél 5G aan boord. Weten hoe het zit? Check dat en meer op deze productpagina.

Lees verder na de advertentie.

Soepel scherm en vlotte chip

Xiaomi Redmi Note 12

De Xiaomi Redmi Note 12 met 5G heeft net als zijn de normale Redmi Note 12 een amoled-scherm van 6,67 inch. Door de ververssnelheid van 120Hz voelen animaties extra soepel aan en kleuren zien er helder uit. Het scherm zit in een behuizing met matte achterkant en vlakke zijkanten. Die is spatwaterdicht en beschikbaar in het zwart, blauw en groen.

De snelheid van de Note 12 5G wordt geleverd door de rappe Snapdragon 4 Gen 1-instapprocessor. Die is geschikt voor zowel dagelijkse taken zoals mailen, browsen en social media, maar ook simpele mobiele games. Er is tot 8GB werkgeheugen aan boord en maximaal 258GB opslagruimte. Die tweede breid je eventueel nog uit tot 1 terabyte met een microsd-kaart.

Camera’s en batterij

Achterop de smartphone zijn drie lenzen verwerkt in het camera-eiland. De hoofdcamera van 48 megapixel gebruik je in de meeste gevallen. Wil je meer in beeld? Gebruik dan de groothoeklens van 8 megapixel. De macrocamera heeft een nog lagere resolutie. Voorop de smartphone is de selfiecamera te vinden. Deze heeft een resolutie van 13 megapixel.

De systemen worden van stroom voorzien door de 5000 mAh-batterij. Dat is een flinke jongen die ervoor zorgt dat jij je dag doorkomt. Wanneer hij toch leeg is, laad je hem met maximaal 33 Watt op. In de praktijk duurt dat net iets langer dan een uur.

‘Slechtere’ software voor een ‘beter’ toestel

Opvallend is dat de Redmi Note 12 met 5G op een oudere Android-versie draait dan het model zonder 5G-connectiviteit, namelijk Android 12. Wil je dus gebruik maken van het snelste mobiele internet, dan mis je de meest recente Android-versie. Android 13 zal uiteindelijk wel verschijnen op de Note 12 5G, maar telt als een van de twee software-updates. Daarnaast krijg je drie jaar aan beveiligingsupdates van Xiaomi.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi Note 12 5G

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu