De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Xiaomi Redmi Note 5A

1/1

Dit moet je weten over de Xiaomi Redmi Note 5A

Een zeer goedkope telefoon met enkele eigenschappen die bij een topmodel horen. Zo heeft Xiaomi de Redmi Note 5A bedoeld. Het toestel ziet er aantrekkelijk uit, heeft een scherp scherm en het draait op Android 7.0. De processor is echter een stuk langzamer dan die in zijn bijna gelijknamige broertje, de Redmi Note 5.

Pluspunten Xiaomi Redmi Note 5A

  • Hetzelfde design als high-end-telefoons
  • High-variant: goede selfiecamera
  • Dualsim- en micro-sd-ondersteuning
  • Betaalbaar

Minpunten Xiaomi Redmi Note 5A

  • Langzame processor
  • Twee versies zijn wat verwarrend

Er bestaan twee varianten van deze telefoon. De High en de Standard. De High is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 435-processor, die iets sneller is dan de Snapdragon 425-processor in de Standard-versie. Ook de grafische processor is in de High-variant wat sterker. Voor de rest lijken ze als twee druppels water op elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Budgetmodel met uiterlijk van topmodel

Xiaomi wil met deze telefoon de eigenaar het idee geven dat hij geen budgetmodel in de hand heeft, maar een toptelefoon. Het toestel doet daar qua design dan ook niet voor onder. Strak plastic met metalige accenten omhult de achterkant. Daarop is bij de High-variant ook een vingerafdrukscanner te vinden. Die ontbreekt op de Standard-variant. Op de achterkant prijkt bij beide versies een 13 megapixel-camera.

Wat de frontcamera betreft, komt er wel weer een belangrijk verschil naar voren tussen de High en de Standard-versies. De High heeft een 16 megapixel-camera aan de voorzijde, de Standard moet het doen met een resolutie van 5 megapixel. Hiermee is duidelijk dat de High-versie veel geschikter is voor mensen die graag selfies maken dan de Standard. Het is goed om bij aankoop goed op te letten welke versie je bestelt.

Dualsim én micro-sd

De telefoon heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Voor het formaat van dit scherm volstaat dit. De smartphone heeft een bijzonder schuifje voor twee simkaarten en de micro sd-kaart. De meeste andere dualsim-telefoons dwingen je tot een keuze tussen een geheugenkaart of een tweede simkaart. De Xiaomi Redmi Note 5A niet, daar kunnen gewoon drie kaartjes in.

De 3080 mAh-accu levert genoeg stroom om de dag door te komen. Het blijft met deze accu toch een erg dunne telefoon, die slechts 7,7  millimeter meet van voor- tot achterkant.

Deze telefoon koop je als … je een stijlvol toestel wilt hebben, dat goedkoop is, en toch de meeste basistaken van een smartphone aankan.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Xiaomi Redmi Note 5A

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu