Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Xiaomi Redmi Note 9

Xiaomi Redmi Note 9
Scherm 6.67 inch
Camera 48 megapixel
Prijs

Dit is de Xiaomi Redmi Note 9

De Xiaomi Redmi Note 9 heeft drie peilers: goede camera’s, lange accuduur en betaalbaarheid. Het budgettoestel heeft maar liefst vijf camera’s, ruim 5000-mAh aan accucapaciteit en is met zijn introductieprijs van 199 euro zeer betaalbaar. Ook fijn is dat het toestel uit de doos op Android 10 draait. De processor had beter gekund, maar gezien het prijskaartje valt met dit minpunt te leven.

Pluspunten Xiaomi Redmi Note 9

  • Enorme accu zorgt voor dagenlang plezier
  • Viervoudige camera is uniek in prijsklasse
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Minpunten Xiaomi Redmi Note 9

  • Processor had beter gekund
  • Niet het beste softwarebeleid

Camera’s en lange accuduur

Lange tijd was Redmi een betaalbare smartphonelijn van Xiaomi, maar tegenwoordig is het een zelfstandig submerk. De doorgaans sterke prijs-kwaliteitsverhouding is echter onveranderd. Met de Redmi Note 9 zet Xiaomi vooral in op de camera en accuduur.

Xiaomi Redmi Note 9

Te beginnen met het eerste. De Redmi Note 9 heeft maar liefst vier camera’s op de achterkant. De 48 megapixel-hoofdcamera krijgt hulp van een 8 megapixel-ultrawijdhoeklens en macrocamera. Deze gebruik je juist voor het vastleggen van kleine details. Het kwartet is met de toevoeging van de dieptesensor compleet. Zo’n camera is ideaal voor het maken van portretfoto’s door middel van het bokeh-effect. Hierbij vervaagt de achtergrond terwijl het onderwerp (de persoon) juist wordt scherpgesteld.

Qua fotokwaliteit zit het bij de Redmi Note 9 dus wel snor. Die vlieger gaat ook op voor de accuduur. Het betaalbare toestel is namelijk uitgerust met een ontzettend forse 5020-mAh accu. Zelfs bij intensief gebruik haal je hierdoor een gebruikersduur van een dag. De meeste mensen zullen echter twee dagen met één volle acculading makkelijk halen. 18 Watt-snelladen is aanwezig. Dankzij dit vermogen zit de accu binnen een halfuur vol genoeg om weer een dag vooruit te kunnen.

Degelijke specificaties

Ook de overige specificaties van het betaalbare Xiaomi-toestel zijn keurig. Het 6,53 inch-beeldscherm heeft bijvoorbeeld een full-hd-plus-resolutie wat scherpe beelden oplevert. Dit display beslaat bijna de hele voorkant, maar linksboven zit een inkeping voor de selfiecamera. Afgezien van deze notch is de Redmi Note 9 dus ideaal voor het kijken van films en spelen van games.

Xiaomi Redmi Note 9

De Chinese smartphone wordt aangedreven door een octacore-processor van MediaTek. Deze is goed genoeg voor alledaagse taken als berichten sturen, browsen en appen, maar geen snelheidsmonster. Dezelfde degelijkheid vinden we terug bij de overige specificaties. 3GB werkgeheugen en 64GB aan uitbreidbare opslagcapaciteit zijn gangbaar binnen deze prijsklasse. Tegen een kleine meerprijs haal je de configuratie met 4GB werkgeheugen en 128GB opslag in huis.

Android 10

Uit de doos draait de Xiaomi Redmi Note 9 op MIUI 11, een Android-schil die gebaseerd is op Android 10. Niet iedereen is een fan van MIUI, maar de interface is er de afgelopen jaren wel op vooruit gegaan. Xiaomi heeft beloofd dat de Note 9 te zijner tijd wordt bijgewerkt naar MIUI 12. Het updatebeleid (beveiligingsupdates) van Xiaomi is soms ietwat wispelturig: patches rollen niet altijd even rap uit.

Deze smartphone koop je als je… je voor weinig geld een goede camerasmartphone met indrukwekkende accuduur zoekt.

Xiaomi Redmi Note 9
Welke Xiaomi Redmi Note 9 wil je?
Selecteer:
64GB
128GB
Xiaomi Redmi Note 9 met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 14,50 p/m Abo: € 7,50 p/m Toestel: € 7,00 p/m
Sim only nodig?

Laatste berichten

Xiaomi brengt Redmi Note 9 (Pro) en Mi Note 10 Lite naar Europa

Xiaomi brengt Redmi Note 9 (Pro) en Mi Note 10 Lite naar Europa

Nieuws Xiaomi brengt de Redmi Note 9 Pro naar Europa, zo maakte de fabrikant zojuist bekend op een online-event. De toestellen waren eerder al gepresenteerd voor de Indiase markt en hebben veel te bieden voor een interessante prijs.