De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

ZTE Blade A51

1/6

Pluspunten

  • Betaalbare en aantrekkelijke prijs
  • Draait op Android 11

Minpunten

  • Relatief trage hardware
  • Updatebeleid is onzeker

De ZTE Blade A51 is een spotgoedkope Android-smartphone met een groot scherm, 4G-ondersteuning en twee camera’s. Het is een interessante optie als je een zo voordelig mogelijke smartphone wil. Op deze pagina lees je meer over de ZTE Blade A51.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Blade A51 specificaties

ZTE Blade A51

De ZTE Blade A51 is gemaakt van plastic en heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant. Het toestel gebruikt achterop twee camera’s, waaronder een 13 megapixel-hoofdcamera. De dieptesensor vervaagt de achtergrond voor portretfoto’s. Met de selfiecamera schiet je foto’s en kun je videobellen.

De smartphone heeft een 6,52 inch-scherm met een redelijk scherpe hd-resolutie en krijgt stroom van een 3200 mAh-accu. Voor dit type telefoon is dat klein, dus verwacht niet de beste accuduur. De Blade A51 heeft relatief weinig opslaggeheugen (32 GB), wat je wel kan uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Android 11, updates onzeker

ZTE levert de Blade A51 bij zijn release met Android 11, op dat moment de nieuwste versie. Onduidelijk is of de fabrikant plannen heeft om de smartphone te updaten naar nieuwe versies, te beginnen met Android 12. Gezien de spotgoedkope prijs en simpele specificaties ligt het voor de hand dat de smartphone geen update krijgt. Wel zal ZTE enige tijd en af en toe beveiligingsupdates uitrollen die de software veilig houden.

Concurrerende smartphones van onder meer Samsung en Nokia krijgen vaker en langer updates en zijn daarom een betere keuze als je waarde hecht aan een duidelijk updatebeleid.

ZTE Blade A51 release

De A51 is sinds de zomer van 2021 verkrijgbaar in Nederland in de kleuren grijs en blauw. Het toestel is zowel los als in combinatie met een abonnement te koop en kost los iets meer dan 110 euro. Een alternatief is de ZTE Blade A71, die wat betere specificaties heeft en een paar tientjes meer kost.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews ZTE Blade A51

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu