ZTE Blade A71

1/3

Pluspunten

  • Betaalbare en aantrekkelijke prijs
  • Draait op Android 11

Minpunten

  • Relatief trage hardware
  • Updatebeleid is onzeker

De ZTE Blade A71 is een goedkope Android-smartphone met een groot scherm, drie camera’s en Android 11. Het is één van de voordeligste Android-telefoons van 2021. Op deze pagina lees je meer over de Blade A71.

Lees verder na de advertentie.

ZTE Blade A71 specificaties

ZTE BLade A71

Van een 130 euro kostende smartphone kun je geen indrukwekkende specificaties verwachten. Wel een solide basis. Daar lijkt de Blade A71 aan te voldoen. Het toestel heeft een 6,52 inch-scherm met redelijk scherpe hd-resolutie, een grote 4000 mAh-accu en 64GB opslaggeheugen. Daar kun je genoeg apps, spelletjes en foto’s op kwijt.

De smartphone ondersteunt 4G-internet, heeft een 16 megapixel-hoofdcamera en een 8 megapixel-groothoeklens voor wijde beelden. Een 2 megapixel-dieptesensor vervaagt de achtergrond voor portretbeelden.

Android 11 met onduidelijk updatebeleid

Op de ZTE Blade A71 is bij zijn release Android 11 geïnstalleerd, de meest recente versie van dat moment. Onduidelijk is of ZTE de smartphone updates gaat geven naar nieuwe Android-versies. Gezien de prijs lijkt dat een nee te worden. ZTE moet van Google regelmatig beveiligingsupdates beschikbaar stellen voor een smartphone om de software veilig te houden. Hoe vaak en hoe lang die updates uitkomen, zegt ZTE niet.

Het updatebeleid is hiermee onvolledig en niet prettig, zeker niet omdat andere merken het beter doen. Met name Nokia, Samsung en Oppo geven hun goedkope smartphones regelmatig en minimaal drie jaar updates. Zulke toestellen zijn dus meer toekomstbestendig.

ZTE Blade A71 kopen

De A71 van ZTE is sinds de zomer van 2021 in Nederland te koop in meerdere kleuren. Voor een los toestel betaal je rond de 130 euro. Je kan de smartphone ook aanschaffen in combinatie met een (sim-only)-abonnement. De Blade A71 is een wat duurdere variant van de ZTE Blade A51

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews ZTE Blade A71

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu