Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Laatste versie Google Street View bevat Cardboard-ondersteuning

Gijs Ettes
8 oktober 2015, 8:58
1 min leestijd
Laatste versie Google Street View bevat Cardboard-ondersteuning

Google Street View, dat sinds begin vorige maand beschikbaar is als losse app, heeft een update gekregen die onder meer Cardboard-ondersteuning toevoegt. Daardoor kun je met de kartonnen vr-bril 360-graden-foto’s bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Google Street View-update

Google Street View is een handige app om locaties te ontdekken waar je al dan niet vaak komt. De app werd begin vorige maand losgekoppeld van Google Maps en is als aparte applicatie in de Play Store beschikbaar. Je kunt Street View gebruiken om virtueel door straten te lopen, maar de app bevat ook talloze 360-graden-foto’s van bijvoorbeeld de Machu Picchu, Eiffeltoren of de Sunset Boulevard van Los Angeles. Die kun je nu bekijken met Cardboard, Googles goedkope vr-bril van karton die je wel nog even zelf  in elkaar moet zetten.

google street view-update

Het enige wat je hoeft  te doen is bij een foto op het Cardboard-pictogram rechtsboven tikken. Vervolgens wordt het beeld in tweeën gesplitst en kun je je smartphone in Cardboard doen. Hoe hoger de schermresolutie van je smartphone, des te beter het beeld dat wordt getoond. Om prettig te kijken, moet je toestel eigenlijk minimaal een 5 inch-scherm met  een 1080p-resolutie hebben.

Via deze link kun je het apk-bestand met de Google Street View-update downloaden. Meer over de kartonnen vr-bril lees je op onze Google Cardboard-pagina.

Download Google Street View in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu