Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Android reviews

Op deze pagina vind je de reviews van alle Android-smartphones en -tablets die we de afgelopen tijd hebben getest. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt, zodat je precies ziet welke Android-toestellen de moeite waard zijn en welke juist niet.

Review categorieën

De zin en onzin van slimme weegschalen: wat heb je eraan?

De zin en onzin van slimme weegschalen: wat heb je eraan?

Erwin Vogelaar
11 feb 2019februari 2019
19:24 uur
5 min
Reviews
Reviews Naast wearables is je gezondheid op nog een manier bij te houden: via een slimme weegschaal. Met zo'n apparaat wordt je gewicht en meer opgeslagen in een app. Maar is dat de prijs echt waard?
Honor View 20 review: View-tiful smartphone met een gaatje

Honor View 20 review: View-tiful smartphone met een gaatje

Thomas Haenen
8 feb 2019februari 2019
19:22 uur
9 min
Reviews
8
Reviews De Honor View 20 is één van de eerste Android-smartphones met een gaatje in het scherm voor de selfiecamera. Of dat bevalt, lees je in deze Honor View 20 review.
Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Thomas Haenen
8 feb 2019februari 2019
10:52 uur
7 min
Reviews
Reviews Motorola brengt dit voorjaar liefst vier nieuwe toestellen uit in de Moto G7-reeks. Wij probeerden de Moto G7 Plus, met vlotte hardware, optische beeldstabilisatie en kleine notch, alvast uit.
Honor View 20 preview: opvallend design is voor geen gat te vangen

Honor View 20 preview: opvallend design is voor geen gat te vangen

Thomas Haenen
23 jan 2019januari 2019
15:02 uur
5 min
Reviews
Reviews De Honor View 20 is een opvallende Android-smartphone, uitgerust met een flitsende behuizing, cameragat in het scherm en slimme software. Is dit de revanche waar het submerk van Huawei op hoopt?
Huawei Mate 20 review: versimpeld vlaggenschip met geweldige accuduur

Huawei Mate 20 review: versimpeld vlaggenschip met geweldige accuduur

Wouter Nijsen
11 jan 2019januari 2019
19:28 uur
7 min
Reviews
8
Reviews De Huawei Mate 20 Pro en Mate 20 zijn al een tijdje in Nederland verkrijgbaar, maar de review van de reguliere (en goedkopere) Mate 20 had je nog van ons tegoed. Het is een uitstekend toestel die op veel vlakken weet te imponeren en zeker de moeite waard is. Waarom, dat lees je in deze review.
Huawei P Smart (2019) review: kroonprins voor koopjesjagers blijft ijzersterk

Huawei P Smart (2019) review: kroonprins voor koopjesjagers blijft ijzersterk

Thomas Haenen
4 jan 2019januari 2019
20:22 uur
9 min
Reviews
8
Reviews De nieuwe Huawei P Smart heeft een groter scherm, krachtigere hardware en grotere accu dan zijn voorganger. Maar de lage prijs, die is gebleven. Maakt dat van de Huawei P Smart (2019) nu al de beste budgetsmartphone van het nieuwe jaar?
Nokia 8.1 review: vlotte midranger doet bijna alles goed

Nokia 8.1 review: vlotte midranger doet bijna alles goed

Wouter Nijsen
28 dec 2018december 2018
20:45 uur
7 min
Reviews
8,5
Reviews Met de Nokia 7 Plus zette fabrikant HMD Global een uitstekende en populaire middenklasser neer, en met de Nokia 8.1 wordt geprobeerd dit succes te herhalen. Of dat gaat lukken, lees je in deze Nokia 8.1 review.
Hands-on met de OnePlus 6T McLaren-editie: snelheid boven alles

Hands-on met de OnePlus 6T McLaren-editie: snelheid boven alles

Rens Blom
13 dec 2018december 2018
8:30 uur
5 min
Reviews
Reviews De recent uitgebrachte OnePlus 6T is vanaf vandaag ook te koop in een heuse McLaren-uitvoering. Het luxe automerk en OnePlus hebben de telefoon voorzien van een licht gewijzigd ontwerp, meer werkgeheugen en een sneller oplaadsysteem.
Asus ROG Phone review: game-pc in de vorm van een smartphone

Asus ROG Phone review: game-pc in de vorm van een smartphone

Erwin Vogelaar
10 dec 2018december 2018
21:02 uur
5 min
Reviews
8
Reviews De Asus ROG Phone is een opvallend toestel speciaal gemaakt voor gamers, maar is deze smartphone daadwerkelijk de moeite waard? Dat lees je in onze review.
Nokia 7.1 review: goede smartphone is niet de beste keuze

Nokia 7.1 review: goede smartphone is niet de beste keuze

Sten de Bruijn
3 dec 2018december 2018
16:33 uur
6 min
Reviews
7
Reviews 2018 is een druk jaar voor HMD Global. Het Finse bedrijf introduceerde onlangs de Nokia 7.1, een behoorlijk premium toestel voor zijn prijs. Helaas is de smartphone niet goed genoeg om boven de stevige concurrentie uit te steken. In deze review lees je waarom.
Sony Xperia XZ3 review: Sony’s beste is niet goed genoeg

Sony Xperia XZ3 review: Sony’s beste is niet goed genoeg

Thomas Haenen
30 nov 2018november 2018
19:31 uur
8 min
Reviews
6,5
Reviews Met de Sony Xperia XZ3 hoopt de Japanse fabrikant weer wat aandacht naar zich toe te trekken met verrassende hardware. Maar of vernieuwingen als een oled-scherm en een aangepast design goed uitpakken, lees je in deze Sony Xperia XZ3 review.
Motorola One review: redelijke smartphone met Android One als troef

Motorola One review: redelijke smartphone met Android One als troef

Florence Peeters
28 nov 2018november 2018
20:22 uur
6 min
Reviews
7,5
Reviews De Motorola One is het eerste Android One-toestel van de fabrikant. Dit staat voor vaker, sneller en langer updates voor je toestel. In deze review lees je of de smartphone ook op alle andere fronten de moeite waard is.
Honor 8X preview: comeback bevalt goed, maar maakt weinig impact

Honor 8X preview: comeback bevalt goed, maar maakt weinig impact

Thomas Haenen
23 nov 2018november 2018
19:22 uur
5 min
Reviews
7,5
Reviews De Honor 8X is een Android-smartphone met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Is dit de comeback waarmee het bedrijf de Nederlandse markt verovert?
Google Pixel 3 XL review: het beste van Android op een goed toestel

Google Pixel 3 XL review: het beste van Android op een goed toestel

Wouter Nijsen
22 nov 2018november 2018
20:15 uur
10 min
Reviews
8
Reviews De Pixel 3 XL is alweer de derde generatie Google-smartphone en uiteraard hebben we ‘m grondig getest. Het is opnieuw een prima toestel, maar heeft - net als zijn voorgangers - ook de nodige minpunten. Je leest er alles over in deze uitgebreide review.
Fitbit Charge 3 review: kleine veranderingen maken groot verschil

Fitbit Charge 3 review: kleine veranderingen maken groot verschil

Erwin Vogelaar
12 nov 2018november 2018
12:10 uur
6 min
Reviews
8,5
Reviews De populairste fitnesstracker op de markt heeft een opvolger. In onze Fitbit Charge 3 review lees je of deze update de moeite waard is.
Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Thomas Haenen
8 feb 2019februari 2019
10:52 uur
7 min
Reviews
Reviews Motorola brengt dit voorjaar liefst vier nieuwe toestellen uit in de Moto G7-reeks. Wij probeerden de Moto G7 Plus, met vlotte hardware, optische beeldstabilisatie en kleine notch, alvast uit.
Honor View 20 review: View-tiful smartphone met een gaatje

Honor View 20 review: View-tiful smartphone met een gaatje

Thomas Haenen
8 feb 2019februari 2019
19:22 uur
9 min
Reviews
8
Reviews De Honor View 20 is één van de eerste Android-smartphones met een gaatje in het scherm voor de selfiecamera. Of dat bevalt, lees je in deze Honor View 20 review.
De zin en onzin van slimme weegschalen: wat heb je eraan?

De zin en onzin van slimme weegschalen: wat heb je eraan?

Erwin Vogelaar
11 feb 2019februari 2019
19:24 uur
5 min
Reviews
Reviews Naast wearables is je gezondheid op nog een manier bij te houden: via een slimme weegschaal. Met zo'n apparaat wordt je gewicht en meer opgeslagen in een app. Maar is dat de prijs echt waard?
Nokia 8.1 review: vlotte midranger doet bijna alles goed

Nokia 8.1 review: vlotte midranger doet bijna alles goed

Wouter Nijsen
28 dec 2018december 2018
20:45 uur
7 min
Reviews
8,5
Reviews Met de Nokia 7 Plus zette fabrikant HMD Global een uitstekende en populaire middenklasser neer, en met de Nokia 8.1 wordt geprobeerd dit succes te herhalen. Of dat gaat lukken, lees je in deze Nokia 8.1 review.
Huawei P Smart (2019) review: kroonprins voor koopjesjagers blijft ijzersterk

Huawei P Smart (2019) review: kroonprins voor koopjesjagers blijft ijzersterk

Thomas Haenen
4 jan 2019januari 2019
20:22 uur
9 min
Reviews
8
Reviews De nieuwe Huawei P Smart heeft een groter scherm, krachtigere hardware en grotere accu dan zijn voorganger. Maar de lage prijs, die is gebleven. Maakt dat van de Huawei P Smart (2019) nu al de beste budgetsmartphone van het nieuwe jaar?
Nokia 7.1 review: goede smartphone is niet de beste keuze

Nokia 7.1 review: goede smartphone is niet de beste keuze

Sten de Bruijn
3 dec 2018december 2018
16:33 uur
6 min
Reviews
7
Reviews 2018 is een druk jaar voor HMD Global. Het Finse bedrijf introduceerde onlangs de Nokia 7.1, een behoorlijk premium toestel voor zijn prijs. Helaas is de smartphone niet goed genoeg om boven de stevige concurrentie uit te steken. In deze review lees je waarom.
Samsung Galaxy A7 review: fijne smartphone met goede camera’s

Samsung Galaxy A7 review: fijne smartphone met goede camera’s

Michel van 't Klaphek
9 nov 2018november 2018
19:05 uur
6 min
Reviews
7,5
Reviews De Galaxy A7 is Samsungs eerste smartphone met drie camera's aan de achterkant. Is dit een geinige gimmick, of biedt het daadwerkelijk meerwaarde? Dat lees je in deze Samsung Galaxy A7 review.
Samsung Galaxy A8 review: midranger vraagt helaas het maximale

Samsung Galaxy A8 review: midranger vraagt helaas het maximale

Thomas Haenen
2 feb 2018februari 2018
19:21 uur
7 min
Reviews
7
Reviews Samsung bewaart zijn mooiste designs niet alleen voor zijn duurste toestellen. De Samsung Galaxy A8 heeft het design van de Galaxy S8, maar een veel lagere adviesprijs. Je leest er meer over in deze Samsung Galaxy A8 review.
Samsung Galaxy S9 (Plus) review: cameratopper is een kleine evolutie

Samsung Galaxy S9 (Plus) review: cameratopper is een kleine evolutie

Wouter Nijsen
27 mrt 2018maart 2018
14:11 uur
13 min
Reviews
8,5
Reviews Hoewel de Galaxy S9 ogenschijnlijk grote gelijkenissen heeft met zijn voorganger, heeft Samsung aan de binnenkant wat vernieuwingen uitgevoerd. Zo is de camera flink verbeterd, en zijn enkele minpunten van het vorige vlaggenschip aangepakt. Of dat goed is gelukt, lees je in deze uitgebreide review.
Xiaomi Pocophone F1 review: ongekende prijs-kwaliteitverhouding

Xiaomi Pocophone F1 review: ongekende prijs-kwaliteitverhouding

Wouter Nijsen
12 okt 2018oktober 2018
19:22 uur
6 min
Reviews
8,5
Reviews De Xiaomi Pocophone F1 is op papier een kleine revolutie in smartphonelandschap, maar hoe goed is het toestel daadwerkelijk? In deze review bespreken we alle voors en tegens van de telefoon. Lees je mee?
Android 9.0 review: Pie maakt je smartphone pienter en piekfijn

Android 9.0 review: Pie maakt je smartphone pienter en piekfijn

Wouter Nijsen
6 sept 2018september 2018
19:30 uur
11 min
Reviews
8,5
Reviews We hebben de afgelopen tijd het nieuwe Android 9.0 (Pie) getest en eindelijk kunnen we ons definitieve oordeel geven. Wat is er allemaal nieuw, en zijn de verbeteringen ook echt de moeite van het wachten waard? Je leest het in deze uitgebreide review.
Samsung Galaxy J6 review: J-model is B-keuze

Samsung Galaxy J6 review: J-model is B-keuze

Wouter Nijsen
1 aug 2018augustus 2018
19:22 uur
6 min
Reviews
7
Reviews De Galaxy J6 is het goedkoopste Android-toestel dat Samsung dit jaar in Nederland uitbrengt, en de nieuwste telg in de populaire budgetreeks van het bedrijf. Wat weet de telefoon voor de relatief lage prijs te bieden? Je leest het in deze review.
Motorola Moto G6 (Plus) review: vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

Motorola Moto G6 (Plus) review: vertrouwde kwaliteit in een nieuw jasje

Wouter Nijsen
5 jun 2018juni 2018
13:51 uur
9 min
Reviews
8
Reviews Het budgetsegment is in 2018 populairder en concurrerender dan ooit, dus de Moto G6 en G6 Plus van fabrikant Lenovo moeten van goeden huize komen om op te vallen. Dat lukt de toestellen, al hebben ze elk duidelijke voor- en nadelen.
Huawei P20 Lite review: kopieerapparaat levert prima midranger op

Huawei P20 Lite review: kopieerapparaat levert prima midranger op

Wouter Nijsen
4 apr 2018april 2018
19:11 uur
8 min
Reviews
7
Reviews De Lite-toestellen van Huawei worden al een aantal jaar goed verkocht en met de P20 Lite voert de Chinese fabrikant weer een aantal verbeteringen door. Dat levert een fijne midranger op, die - ondanks dat hij overduidelijk leentjebuur speelt - grotendeels weet te overtuigen.
Huawei P Smart Plus review: groot budgettoestel is een waardige upgrade

Huawei P Smart Plus review: groot budgettoestel is een waardige upgrade

Thomas Haenen
17 aug 2018augustus 2018
13:20 uur
7 min
Reviews
8,5
Reviews Begin 2018 wist Huawei aangenaam te verrassen met de P Smart, een budgettoestel met opvallend goede hardware. De Huawei P Smart Plus biedt betere hardware, maar kost ook haast twee keer zoveel. Is de prijs-kwaliteitsverhouding nog wel zo scherp als we zouden willen?

Download onze app

Download onze app