Wie een relatief kleine high-end smartphone zoekt, heeft steeds minder keuze. Samsung maakt er gelukkig nog wél elk jaar eentje. In onze review van de Samsung Galaxy S25 gaan we in op in alle plus- en minpunten.
Lees verder na de advertentie.
Samsung Galaxy S25 review
Bij Android Planet reviewen we veel smartphones. De meeste daarvan hebben inmiddels een scherm van minimaal 6,7 inch en zijn dus erg groot. In vergelijking voelt de Samsung Galaxy S25 door zijn 6,2 inch-display bijna komisch klein aan. Met zijn gewicht van slechts 162 gram is hij ook een stuk lichter dan de meeste andere telefoons.
Stiekem is het best prettig om weer eens een toestel te zien dat zich gemakkelijk met één hand laat bedienen. Met een adviesprijs van 899 euro is hij ook niet overdreven duur voor een smartphone die een Snapdragon 8 Elite-chip aan boord heeft. Dat is immers de snelste processor van dit moment. Hoog tijd dus om deze compacte krachtpatser aan de tand te voelen. Dit is onze review van de Samsung Galaxy S25!
Het reviewexemplaar van de Galaxy S25 is beschikbaar gesteld door Samsung.
Dit kun je verwachten van onze Samsung Galaxy S25 review
De Samsung Galaxy S25 is bepaald geen vernieuwende smartphone. Aan het scherm, de batterij en de camera’s is niets veranderd. Het is nog steeds een logische keuze voor wie een klein high-end toestel zoekt, maar we hopen dat Samsung volgend jaar een ambitieuzere telefoon lanceert.
Pluspunten
Minpunten
Camera’s tonen hun ouderdom
Het camerasysteem van de Galaxy S25 begint behoorlijk op leeftijd te raken. Aan de achterzijde vinden we een 50 megapixel-hoofdcamera, 12 megapixel-groothoeklens en telelens van 10 megapixel waarmee je 3x inzoomt. Dat zijn exact dezelfde camera’s die drie jaar geleden ook al op de Galaxy S22 zaten. Er zitten nu alleen kekke ringetjes omheen.
Samsung belooft, zoals elk jaar, dat je toch mooiere foto’s maakt met de S25. Dat komt deels door de wonderen van AI en deels door de snellere Snapdragon 8 Elite-chip. Die maakt geavanceerdere beeldverwerking mogelijk.
Tijdens het fotograferen viel ons op dat het best lang duurt voor de S25 al zijn trucjes op een foto heeft losgelaten. Je kijkt eerst een paar tellen naar het onbewerkte kiekje en ziet dan pas het eindresultaat. Dat gaat op andere high-end smartphones inmiddels beduidend rapper.
Hoofdcamera
Met de 50 megapixel-hoofdcamera schiet je de beste plaatjes. Je foto’s hebben een stevig contrast en behoorlijk verzadigde kleuren. Veel mensen zullen dat mooi vinden en het is minder ‘erg’ dan een paar jaar geleden. In sommige gevallen zorgt de software van Samsung wel voor een kunstmatige hdr-gloed. Dat is vooral zichtbaar in de eerste foto hieronder. De gebouwen links op de achtergrond zien er bijna uit alsof ze later in het beeld zijn geplakt.








Als je fotografeert met tegenlicht heeft de S25 het soms erg lastig. In de laatste foto hierboven zie je een klassiek voorbeeld van ‘purple fringing’. Linksboven is de camera volledig de mist ingegaan en is een flink deel van de plaat verpest met paarse takken. Dat zien we tegenwoordig nog maar zelden en zeker niet in deze mate.
Groothoeklens
De groothoeklens van de Galaxy S25 zat ook al op de Galaxy S20 (!). Een oud beestje dus met een vrij kleine sensor. Toch weet Samsung er aardige foto’s uit te persen. In vergelijking met sommige andere groothoeklenzen zijn zelfs de hoeken best scherp.






Toch kwamen we ook bij deze camera soms vreemde dingen tegen. In de laatste foto hierboven zie je dat de boom op de achtergrond er heel raar uitziet. De lucht rond de takken lijkt door de software veel lichter te zijn gemaakt. Daardoor springt de boom meer uit het kiekje dan zou moeten. We worden er niet vrolijk van.
Telelens
Ook de telelens, met zijn lage resolutie van 10 megapixel, gaat al heel wat jaren mee. Toch hebben we deze camera niet op grote fouten kunnen betrappen. De meeste foto’s zien er prima uit.






Pas als je gaat croppen, merk je de beperkingen van deze lens. Bij telelenzen met een hogere resolutie kun vaak nog een stukje digitaal inzoomen zonder veel kwaliteitsverlies. Dan hoef je met de Galaxy S25 niet te proberen.
Nachtmodus en AI
De hoofdcamera schiet ook ’s nachts prima platen. Ze hebben wederom een flink contrast en stellen de werkelijkheid mooier voor dan hij is, maar ze zien er aantrekkelijk uit.




Van die bejaarde groothoeklens blijft weinig over in het donker. Vooral in de hoeken is nauwelijks nog detail zichtbaar. Samsung smeert donkere delen het liefst dicht, zodat er in ieder geval geen ruis ontstaat.




De telelens laat relatief weinig licht binnen, waardoor je goed je best moet doen om een beetje scherpe foto’s te maken. Zelfs als dat lukt, zijn er weinig details zichtbaar. De foto’s ogen een beetje smoezelig.




In de foto-app kun je weer objecten verwijderen of verplaatsen met AI. Dat kon op de Galaxy S24 ook al, maar dat werkte toen niet altijd lekker. Samsung heeft deze functie inmiddels flink verbeterd. In veel gevallen zijn de resultaten, op het eerste gezicht althans, behoorlijk indrukwekkend. Op de plek van de verwijderde rondvaartboot zijn zelfs de reflecties van de gebouwen netjes doorgetrokken.




Toch zie je nog altijd goed dat er aan de foto’s is gesleuteld. Op de plek waar het verwijderde object stond, is het beeld veel minder scherp. Hopelijk werkt Samsung er hard aan om daar verbetering in te brengen.
Design is licht verfijnd
Leg de Galaxy S25 naast een Galaxy S24 en je zult niet onmiddellijk verschil zien. De enige echte wijziging in het ontwerp is te vinden op de achterkant, waar de al genoemde ringen rond de camera’s zijn aangebracht. We snappen daar het nut niet zo van en bovendien zit er een een klein beetje ruimte tussen de behuizing en de ringen. Daar gaat geheid vuil tussen zitten na verloop van tijd.
Verder zijn de randen rond het scherm weer ietsje dunner dan vorig jaar. Ze lijken op het eerste gezicht symmetrisch, maar op ons reviewexemplaar is de bezel aan de rechterkant nét ietsje dikker dan onder het display. Dat is geen ramp, maar wel vreemd. De zijkanten zijn net als vorig jaar helemaal plat. Wij zijn wel fan van dat rechthoekige ontwerp, maar daar denk jij misschien anders over.

De bouwkwaliteit is uitstekend en dankzij de IP68-certificering kun je de S25 een halfuur onderdompelen in 1,5 meter water. Sommige smartphones hebben inmiddels ook een IP69-certificaat, waardoor ze zelfs bestand zijn tegen water dat met hoge druk tegen de behuizing wordt gespoten. De S25 is dat niet, maar tenzij je van plan bent om hem in de vaatwasser te stoppen mis je daar weinig aan.
Door zijn bescheiden formaat ligt het toestel ronduit verrukkelijk in de hand. Dat blijft toch het belangrijkste voordeel van kleinere smartphones.
Scherm blijft fraai, maar…
Samsung staat bekend om zijn uitstekende schermen. Ook dat van de Galaxy S25 is fraai, maar niet verbeterd ten opzichte van de S24. Het 6,2 inch-oled-display heeft weer een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. De ververssnelheid van 120Hz zorgt zoals altijd voor soepele beelden. Het gaat om een ltpo-paneel dat automatisch terugschakelt naar 1Hz wanneer je statische content bekijkt. Zo bespaar je accusap.
De piekhelderheid bedraagt weer 2600 nits, maar dat haal je alleen op hele kleine delen van het scherm. Het volledige scherm licht minder ver op, maar ruim voldoende om het ook in fel licht goed af te kunnen lezen. Google doet met zijn Pixels nog net iets beter, maar fabrikanten als OnePlus en Oppo kunnen ondanks hun grootse marketingclaims niet aan de Galaxy S25 tippen.

We vinden het wel jammer dat Samsung alleen de Galaxy S25 Ultra uitrust met Gorilla Glass Armor 2. Dit laagje glas vermindert reflecties, wat in de praktijk heel handig is als je buiten loopt. Bij gebrek aan andere verbeteringen hadden we graag gezien dat de normale S25 ook over deze laag beschikte.
Supersnelle chip in een compact jasje
De Galaxy S24 en Galaxy S24 Plus draaiden in Nederland op een Exynos 2400-chip van Samsung zelf. In de Galaxy S25 zit een Snapdragon 8 Elite van Qualcomm. Die nieuwe processor zorgt voor een significante sprong in prestaties. Daar hebben vooral zwaardere gebruikers profijt van, want wie alleen streamt, appt en mailt zal (op dit moment) weinig merken van die extra paardenkracht.
Toch ben je met een Galaxy S25 wel beter voorbereid op de toekomst. Dat komt ook omdat Samsung eindelijk 12GB werkgeheugen in het toestel heeft gestopt. Dat was bij de S24 nog 8GB. Daar hebben vooral de AI-functies profijt van. En je kunt er natuurlijk vergif op innemen dat Samsung de komende jaren nog veel meer kunstmatige intelligentie zal toevoegen middels software-updates. De 128GB opslag in de goedkoopste variant is daarentegen wel erg karig.
Al met al is de S25 een bloedsnelle telefoon die nergens voor terugdeinst. Ook de overige hardware behoort tot de top. De ultrasonische vingerafdrukscanner werkt in alle omstandigheden foutloos. Bovendien klinken de stereospeakers, zeker gezien het kleine formaat, uitstekend. Muziek heeft veel body, met voldoende lage tonen en een prima volume.
Batterij gaat niet altijd een hele dag mee
We zeiden het al: het belangrijkste voordeel van een kleine smartphone is dat hij zo lekker in de hand ligt. Het belangrijkste nadeel is de accuduur. Er zit een batterij van 4000 mAh in de Samsung Galaxy S25. Hetzelfde gold voor de Galaxy S24. In onze review van dat toestel waren we niet erg enthousiast over de batterijduur. De S25 doet het iets beter, maar is ook zeker niet briljant.
Op een dag met gemiddeld gebruik haal je de avond wel zonder lader, maar als je bijvoorbeeld veel foto’s maakt of gamet wordt dat een stuk lastiger. Wij moesten het toestel een aantal keer bijladen aan het einde van de middag. Daar willen we nog bij aantekenen dat er geen social media-apps op onze S25 stonden geïnstalleerd. Die vreten vaak stroom, waardoor de batterijduur verder terugloopt.
Een extra nadeel is de lage oplaadsnelheid van deze smartphone. Hij haalt slechts 25 watt. Daardoor heb je maar liefst anderhalf uur nodig om een lege accu te vullen. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd. Draadloos opladen kan ook, maar duurt nog langer. De maximale snelheid is dan 15 watt.

Veel AI, weinig toegevoegde waarde
Samsung heeft een ronduit geweldig updatebeleid. De Galaxy S25 draait uit de doos op Android 15 en krijgt zeven grote upgrades. Je zit dus goed tot en met Android 22. Ook ontvang je tot het begin van 2032 beveiligingspatches die hackers buiten de deur houden. Daarmee is deze smartphone een toekomstbestendige aankoop.
Samsung legt One UI 7 over Android 15 heen. Dat is de nieuwste versie van hun eigen softwareschil. Die heeft een nieuw likje verf gehad en past bijvoorbeeld het notificatiesysteem aan. Belangrijker zijn natuurlijk de AI-functies waar Samsung voortdurend op hamert. We schreven al dat het verwijderen van objecten beter werkt dan voorheen, maar er is nog veel meer.
Met ‘Now brief’ krijg je driemaals daags een persoonlijk rapport met voor jou belangrijke informatie. Die wordt uit andere apps getrokken zoals je agenda, het weer en bijvoorbeeld Spotify. Dat idee heeft best potentie, maar de uitvoering is vooralsnog erg karig. In de praktijk zie je het weerbericht, je afspraken en krijg je een willekeurige aanbeveling voor treurige muziek of een podcastaflevering. Vaak eentje die je al geluisterd hebt. Erg intelligent voelt het niet.
‘Persoonlijke conciërge’
In chique hotels is vaak een conciërge te vinden. Die kan onder andere restaurants aanbevelen en direct een tafeltje reserveren. Samsung wil je met de S25 een ‘persoonlijke conciërge’ geven die in je broekzak past. Dat klinkt erg ambitieus, maar in de praktijk kan Google Gemini nu gewoon meerdere apps tegelijk raadplegen en meerdere taken tegelijk uitvoeren.
Dat gaat zeker nog niet foutloos en het aantal apps dat je persoonlijke conciërge kan gebruiken is momenteel beperkt. Zo futuristisch als Samsung het voorschotelt is deze functie dan ook (nog) niet, maar in sommige gevallen werkt hij wel.
We vroegen onze conciërge bijvoorbeeld om een recept voor vegetarische erwtensoep te vinden en dat direct in de notities-app te plakken. Dat is makkelijk tijdens het boodschappen doen. Gelukkig bleek Gemini daar geen probleem mee te hebben.
Conclusie Samsung Galaxy S25 review
Voor liefhebbers van compacte smartphones blijft Samsungs kleinste S25 een logische keuze. Hij heeft een goed oled-scherm en de snelste processor van dit moment. Toch voelt deze smartphone als een wel erg minimale update ten opzichte van de S24. Die ook al weer niet zo heel anders was dan de S23.
Het belangrijkste nadeel van de Galaxy S25 is de batterijduur. Je kunt er simpelweg niet van op aan dat je met een volle accu het einde van de dag haalt. Daar komt bij dat de camera’s, hoewel niet slecht, inmiddels erg verouderd zijn. We snappen dat Samsung hoopt dat fotografiefanaten voor de duurdere Ultra kiezen, maar ook het basismodel verdient echt een beetje liefde op dit gebied.
Samsung lijkt erop te vertrouwen dat Galaxy AI genoeg vernieuwing biedt voor de gemiddelde consument. We vragen ons af of dat zo is. Wij zijn er nog niet erg van onder de indruk.
Samsung Galaxy S25 kopen
Zeg jij: ja, na het lezen van deze review wil ik eigenaar worden van een Samsung Galaxy S25? De goedkoopste versie heeft 12GB werkgeheugen, 128GB opslag en een adviesprijs van 899 euro. De variant met 256GB opslag kost 959 euro. Voor 1079 euro krijg je maar liefst 512GB opslag. Uiteraard kun je de smartphone ook kopen in combinatie met een abonnement. Hieronder vind je de beste deals van dit moment.

Samsung Galaxy S25 prijzen vergelijken
Bekijk productAlternatieven
Google Pixel 9 Pro
Voor fotografen is de Google Pixel 9 Pro een interessant toestel. De camera’s zijn duidelijk superieur aan die van Samsung. De Tensor G4-chip is dat duidelijk niet. De S25 is veel sneller, zeker als je graag gamet. Wel biedt Google net zolang updates als Samsung en haalt het scherm een nog iets hogere helderheid. Ook de batterij van de Pixel 9 Pro gaat langer mee. Hij kost momenteel € 779,-.
Xiaomi 14
De Xiaomi 14 is al iets ouder, waardoor je hem voor € 615,- in huis haalt. Hij heeft een rappe Snapdragon 8 Gen 3-chip, betere camera’s dan de Galaxy S25 en een grotere batterij die met 90 watt véél sneller oplaadt.
Het scherm is met 6,36 inch groter dan dat van de Samsung, maar nog steeds redelijk compact. Het grootste nadeel is het updatebeleid. De Xiaomi 14 krijgt in totaal vier grote Android-upgrades, waarvan er al eentje uitgerold is. Daarnaast ontvang je vijf jaar beveiligingsupdates.
Samsung Galaxy S24
Vind je de Galaxy S25 aantrekkelijk, maar te duur? Met de Galaxy S24 haal je een smartphone in huis die voor 90 procent hetzelfde is, maar met € 514,- wel een stuk goedkoper. Je levert iets in op snelheid en batterijduur, maar ook dit toestel is rap en wordt nog jaren ondersteund.

Reviews op Android Planet
Op Android Planet testen we het hele jaar door de nieuwste smartphones, van budgettoestellen tot telefoons die 1000 euro (of zelfs meer) kosten. Dit doen we met een team van redacteurs dat al jaren in de ‘smartphonewereld’ actief is en al heel wat telefoons voorbij heeft zien komen – én dus heeft getest. We beschikken over de nodige ervaring.
De reviews stellen we – net als alle andere content op de website – met veel tijd, zorg en aandacht samen. Zo weet jij als lezer precies wat je van de geteste smartphone kan verwachten en wat de belangrijkste plus- en minpunten zijn.
In de reviews gaan we de diepte in, maar wel op een begrijpelijke manier. We willen immers dat iedereen het verhaal begrijpt en uiteindelijk weet hoe goed (of slecht) het geteste apparaat is. De smartphones die we testen gebruiken we minimaal een week als daily driver. Hierdoor weten we precies hoe de nieuwste telefoons in de praktijk bevallen.