Android apps

Op deze pagina vind je de nieuwste en beste apps voor je Android-toestel. Je wilt immers alle mogelijkheden van je smartphone of tablet benutten. Omdat het aanbod apps in Google Play zo groot is, hebben we een overzicht gemaakt met de beste Android-apps en must-haves die niet op je toestel mogen ontbreken. Je vindt ze via de tabbladen hieronder!

App categorieën

De 5 beste agenda-apps voor je Android

De 5 beste agenda-apps voor je Android

4 min
Apps
Je Android is het ideale apparaat om je agenda mee bij te houden, maar met welke app kun je dat het beste doen? Er zijn immers honderden agenda-apps in Google Play te vinden. Dit zijn de beste agenda-apps voor Android op een rijtje.
Samsung geeft eigen browser vrij voor alle Androids

Samsung geeft eigen browser vrij voor alle Androids

1 min
7.5
Apps
De nieuwste bètaversie van de Samsung Internet Browser werkt nu op alle Android-smartphones. Daarnaast bevat de laatste versie ingebouwde adblockers, een hoog contrast-modus en meer.
Maak je eigen app-icoontjes met Adapticons

Maak je eigen app-icoontjes met Adapticons

2 min
7
Apps
Op zoek naar een manier om je app-icoontjes (en dus homescreen) op te fleuren? Dan moet je de nieuwe app Adapticons proberen, waarmee je alle icoontjes op je toestel aanpast.
Flitsmeister voegt pechhulp en meer toe aan Android-app

Flitsmeister voegt pechhulp en meer toe aan Android-app

1 min
8
Apps
De Android-app van Flitsmeister biedt voortaan 'on demand-pechhulp' aan, waarmee gebruikers bij problemen direct hulp kunnen oproepen. Ook voert de update enkele kleinere verbeteringen door.
Tel op fraaie wijze af naar evenementen met Hurry

Tel op fraaie wijze af naar evenementen met Hurry

1 min
7
Apps
Hurry is een nieuwe app waarmee je je Android-toestel op een toffe manier laat aftellen naar bijvoorbeeld je verjaardag, vakantie, concert of ander feestje. De app ziet er vooral erg strak uit.
Met deze apps herken je muziek uit je omgeving

Met deze apps herken je muziek uit je omgeving

3 min
Apps
"Even shazammen!" Die opmerking ken je mogelijk wel als iemand muziek wil herkennen met een smartphone. Er zijn verschillende Shazam-apps te gebruiken.

Via de tabbladen ‘Apps’ en ‘Populair’ vind je de beste en nieuwste Android-apps van dit moment. Daarnaast kun je onze apps top 100 bekijken voor een genummerd overzicht van applicaties die niet op jouw smartphone of tablet mogen ontbreken. Is dat nog niet genoeg? Check dan de toplijstjes die we hieronder voor je hebben uitgelicht!

Toplijsten: dit zijn de beste Android  apps

Nóg meer (Nederlandse) Android apps!

Op Android Planet lichten we in diverse toplijsten de beste Android-apps uit. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht met de beste offline navigatie-apps, waarmee je overal en zonder internetverbinding de weg vindt. Handig voor als je op vakantie gaat naar het buitenland. Daarnaast kun je via het overzicht hierboven onze toplijsten met wallpapers en de beste Twitter-apps checken.

app-kwaliteit

Ben je juist op zoek naar Nederlandse Android-apps, check dan hierboven de toplijst met de beste Android-apps van Nederlandse bodem. Daarnaast hebben we een uitgebreid overzicht met Android-games, zodat je altijd iets te spelen hebt.

Apps op om je Android schoon te maken

Google Play stroomt bijna over van de Android-apps. Daarom is het verstandig om ook een app te gebruiken waarmee je je Android kunt schoonmaken. Je kunt via de app-lijst bij losse apps het cachegeheugen wissen of de app helemaal verwijderen. Als je dit voor een lange lijst aan apps moet doen, kost dat behoorlijk wat tijd.

De beste Chromecast-apps

Sinds begin 2014 is de Chromecast officieel in Nederland te koop. De Chromecast is een hdmi-stick van Google die elke domme tv slim maakt, door de tv met internet te verbinden. Vervolgens kun je via je smartphone of tablet content van onder andere Netflix, mediacenterdienst Plex of YouTube-video’s naar de tv streamen.

Facebook video chromecast

Je mobiele apparaat fungeert als afstandsbediening en je kunt zelfs foto’s en muziek op je televisie afspelen. Check onze uitgebreide lijst met Chromecast-apps en krijg een beeld van de diensten die werken met Googles hdmi-stick.

De beste Android Wear apps

Voor Android Wear, het besturingssysteem voor wearables van Google, zijn ook een heleboel interessante apps beschikbaar. Naast applicaties voor sociale media en het bijhouden van je activiteiten vind je in de Play Store ook games, browsers, rekenmachines en diverse productiviteits-apps. Het aanbod is behoorlijk uitgebreid, waardoor je als bezitter van een smartwatch veel met je gadget kan.

Android Wear 2.0 voordelen

Om je overzicht te bieden hebben we een handige toplijst gemaakt met de beste Android Wear-apps van dit moment. Deze wordt doorlopend aangevuld met nieuwe apps die de moeite waard zijn.

Stuur ons jouw apps!

Ook een leuke Android apps of games gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier! We lezen alle inzendingen, maar kunnen door het grote aantal mails niet elk verzoek beantwoorden.

Download onze app

Download onze app