Android apps

Op deze pagina vind je de nieuwste en beste apps voor je Android-toestel. Je wilt immers alle mogelijkheden van je smartphone of tablet benutten. Omdat het aanbod apps in Google Play zo groot is, hebben we een overzicht gemaakt met de beste Android-apps en must-haves die niet op je toestel mogen ontbreken. Je vindt ze via de tabbladen hieronder!

App categorieën

HERE Maps verandert in HERE WeGo, maar blijft gratis

HERE Maps verandert in HERE WeGo, maar blijft gratis

0
2 min
Apps
HERE Maps krijgt een make-over: de app gaat vanaf vandaag door het leven als HERE WeGo. Met een flinke update wordt de app ook voorzien van allerlei nieuwe features, zodat je bijvoorbeeld direct parkeerplekken in de buurt kunt vinden.
Twitter-app voor Android krijgt nachtmodus

Twitter-app voor Android krijgt nachtmodus

0
2 min
Apps
De officiële Twitter-app beschikt vanaf nu over een nachtmodus. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee thema's om de app 's nachts wat aangenamer voor de ogen te maken.
3 verbeteringen die Google Maps een stuk overzichtelijker maken

3 verbeteringen die Google Maps een stuk overzichtelijker maken

0
2 min
8
Apps
Google Maps ruimt het design van de app met een fijne update op, zodat het net wat duidelijker wordt om met de kaartendienst te navigeren. Door slim gebruik van kleuren weet je precies wat je onderweg tegenkomt.
Het Nederlandse Levelizer voorkomt dat je een scheve foto maakt

Het Nederlandse Levelizer voorkomt dat je een scheve foto maakt

0
1 min
7
Apps
Vakantiefoto’s maken kan een hele uitdaging zijn, en bovendien behoorlijk frustrerend als achteraf blijkt dat je kiekje niet helemaal recht is. Het Nederlandse Levelizer geeft handige tips zodat jij nooit meer een scheve foto maakt.
Wifi-modus Google Maps rolt uit met laatste update

Wifi-modus Google Maps rolt uit met laatste update

0
2 min
9
Apps
Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe wifi-modus voor zijn gratis kaartendienst. Gebruikers van offline kaarten in Google Maps beperken daarmee hun dataverbruik verder.
Android Planet-vakantiegids #5: Ontdek je omgeving

Android Planet-vakantiegids #5: Ontdek je omgeving

0
5 min
Apps
De zomer is nu echt aangebroken, dus het is tijd om op vakantie te gaan. In onze Android Planet-vakantiegids lichten we enkele apps uit die je absoluut niet mag vergeten als je op reis gaat. In de vijfde aflevering: Ontdek je omgeving.
Met Tinder Social breng je vriendengroepen bij elkaar

Met Tinder Social breng je vriendengroepen bij elkaar

0
2 min
8
Apps
Tinder Social laat je niet één-op-één swipen, maar met complete vriendengroepen. Zo kun je nieuwe groepen mensen ontdekken voor feestjes, evenementen of vakanties.
Facebook Messenger heeft miljard actieve gebruikers

Facebook Messenger heeft miljard actieve gebruikers

0
1 min
Apps
Messenger heeft een miljard actieve gebruikers en is daarmee één van de populairste apps ter wereld. WhatsApp, de andere chatdienst van Facebook, is vooralsnog wel groter.
7 Pokémon GO-verbeteringen die het spel beter maken

7 Pokémon GO-verbeteringen die het spel beter maken

0
4 min
Apps
Pokémon GO een hype noemen is een understatement, maar het verslavende spel kan wat ons betreft nog een stuk beter. Deze zeven Pokémon GO verbeteringen zouden het spel nog veel vermakelijker maken.

Via de tabbladen Apps en Populair vind je de beste en nieuwste Android apps van dit moment. Daarnaast kun je onze Apps top 100 bekijken voor een genummerd overzicht van applicaties die niet op jouw smartphone of tablet mogen ontbreken. Is dat nog niet genoeg? Check dan de toplijstjes die we hieronder voor je hebben uitgelicht!

Toplijsten: dit zijn de beste Android  apps

N ³g meer (Nederlandse) Android apps!

google play klein Android-apps appsOp Android Planet lichten we in diverse toplijsten de beste Android apps uit. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht met de 6 beste Android dating apps, die je helpen om een nieuwe man of vrouw aan de haak te slaan. Daarnaast kun je via het overzicht hierboven onze toplijsten met wallpapers en de beste Twitter-apps checken.

Ben je juist op zoek naar Nederlandse Android apps, check dan hierboven de toplijst met de beste Android apps van Nederlandse bodem. Daarnaast hebben we een overzicht van apps om Android aan te passen, met handige tips en gratis downloads. Check tot slot  onze rubriek App van de Week, waarin we wekelijks de beste apps uitlichten.

De beste Android tablet apps

Google Play stroomt bijna over van de Android-apps. Maar welke zijn geoptimaliseerd voor de grote schermen van tablets en fijn te gebruiken op een 7, 8 of zelfs 10 inch-scherm?
Android Planet kiest voor jou de beste Android tablet apps uit en zet de apps op een rijtje die niet op jouw tablet mogen ontbreken!

De beste Chromecast apps

Chromecast kopenSinds begin 2014 is de Chromecast officieel in Nederland te koop. De Chromecast is een hdmi-stick van Google die elke domme tv slim maakt, door de tv met internet te verbinden. Vervolgens kun je via je smartphone of tablet content van onder andere Netflix, mediacenterdienst Plex of YouTube video’s naar de tv streamen. Je mobiele apparaat fungeert als afstandsbediening en je kunt zelfs foto’s en muziek op je televisie afspelen. Check onze uitgebreide lijst met Chromecast apps en krijg  een beeld van de diensten die werken met Googles hdmi-stick.

De beste Android Wear apps

android wear apps android appsAndroid Wear, het besturingssysteem voor wearables van Google, bestaat nog niet heel lang, maar desondanks zijn er al behoorlijk veel apps voor het platform beschikbaar. Naast apps voor sociale media en het bijhouden van je activiteiten vind je in Google Play ook games, browsers, recepten-apps, rekenmachines en diverse productiviteits-apps. Het aanbod wordt met de dag uitgebreider, waardoor je als bezitter van een smartwatch steeds meer met je gadget kan.

Om je overzicht te bieden hebben we een handige toplijst gemaakt met de beste Android Wear apps van dit moment. Deze wordt doorlopend aangevuld met nieuwe apps die de moeite waard zijn.

Stuur ons jouw apps!

Ook een leuke Android apps of games gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier! We lezen alle inzendingen, maar kunnen door het grote aantal mails niet elk verzoek beantwoorden.