Android apps

Op deze pagina vind je de nieuwste en beste apps voor je Android-toestel. Je wilt immers alle mogelijkheden van je smartphone of tablet benutten. Omdat het aanbod apps in Google Play zo groot is, hebben we een overzicht gemaakt met de beste Android-apps en must-haves die niet op je toestel mogen ontbreken. Je vindt ze via de tabbladen hieronder!

App categorieën

Tip: zo krijg je de nachtmodus van Android Nougat terug

Tip: zo krijg je de nachtmodus van Android Nougat terug

0
1 min
7.5
Apps
In de definitieve versie van Android 7.0 (Nougat) is helaas geen nachtmodus aanwezig, die blauw licht wegfiltert en het zo fijner maakt om je smartphone in het donker te gebruiken. Met deze app krijg je de modus terug.
Hardlopers niet blij met de nieuwe Nike+-app

Hardlopers niet blij met de nieuwe Nike+-app

0
2 min
7
Apps
Nike heeft de Nike+-app enkele weken terug een flinke update gegeven en daarbij zijn sommige functies verwijderd. Gebruikers zijn er niet bepaald blij met Nike+ Run Club.
Dit zijn de 7 beste functies van Google Agenda

Dit zijn de 7 beste functies van Google Agenda

0
3 min
Apps
Google Agenda is onze favoriete agenda-app voor Android, en dat is niet zomaar zo. De app zit namelijk vol met handige functies en in dit artikel lichten we de zeven beste voor je uit.
‘Google Maps-update voegt maximale snelheid toe’

‘Google Maps-update voegt maximale snelheid toe’

0
2 min
Apps
Een volgende versie van Google Maps zal mogelijk snelheidslimieten tonen. In de Google Maps 9.35-beta zijn daarnaast nog verschillende andere nieuwe functies ontdekt.
Zo activeer je een slaaptimer in Google Play Music

Zo activeer je een slaaptimer in Google Play Music

0
2 min
7.5
Apps
Een Play Music slaaptimer is vreemd genoeg lange tijd geen onderdeel geweest van de app. Daar komt met de nieuwste update eindelijk verandering in. In dit artikel lees je hoe het werkt.
Google stopt met Drive-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

Google stopt met Drive-ondersteuning voor Ice Cream Sandwich

0
1 min
8.5
Apps
De Google Drive-app voor Android heeft een kleine update gekregen, die toch een aantal belangrijke veranderingen met zich meebrengt. Zo wordt Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) voortaan niet meer ondersteund.
Opera VPN: onbeperkte VPN-dienst nu ook voor Android

Opera VPN: onbeperkte VPN-dienst nu ook voor Android

0
2 min
7.5
Apps
Opera heeft zijn onbeperkte VPN-dienst ook uitgebracht voor Android. De app is volledig gratis en kun je gebruiken om advertenties te blokkeren en trackers te slim af te zijn.
Download: Duo nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store

Download: Duo nu beschikbaar in de Nederlandse Play Store

0
2 min
8
Apps
Duo is vanaf vandaag te downloaden in de Nederlandse Play Store, waar je eerder een apk-bestand moest downloaden om de videobel-app te kunnen gebruiken. De app is helemaal gratis voor Android.

Via de tabbladen Apps en Populair vind je de beste en nieuwste Android apps van dit moment. Daarnaast kun je onze Apps top 100 bekijken voor een genummerd overzicht van applicaties die niet op jouw smartphone of tablet mogen ontbreken. Is dat nog niet genoeg? Check dan de toplijstjes die we hieronder voor je hebben uitgelicht!

Toplijsten: dit zijn de beste Android  apps

Nóg meer (Nederlandse) Android apps!

google play klein Android-apps appsOp Android Planet lichten we in diverse toplijsten de beste Android apps uit. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht met de 6 beste Android dating apps, die je helpen om een nieuwe man of vrouw aan de haak te slaan. Daarnaast kun je via het overzicht hierboven onze toplijsten met wallpapers en de beste Twitter-apps checken.

Ben je juist op zoek naar Nederlandse Android apps, check dan hierboven de toplijst met de beste Android apps van Nederlandse bodem. Daarnaast hebben we een overzicht van apps om Android aan te passen, met handige tips en gratis downloads. Check tot slot  onze rubriek App van de Week, waarin we wekelijks de beste apps uitlichten.

De beste Android tablet apps

Google Play stroomt bijna over van de Android-apps. Maar welke zijn geoptimaliseerd voor de grote schermen van tablets en fijn te gebruiken op een 7, 8 of zelfs 10 inch-scherm?
Android Planet kiest voor jou de beste Android tablet apps uit en zet de apps op een rijtje die niet op jouw tablet mogen ontbreken!

De beste Chromecast apps

Chromecast kopenSinds begin 2014 is de Chromecast officieel in Nederland te koop. De Chromecast is een hdmi-stick van Google die elke domme tv slim maakt, door de tv met internet te verbinden. Vervolgens kun je via je smartphone of tablet content van onder andere Netflix, mediacenterdienst Plex of YouTube video’s naar de tv streamen. Je mobiele apparaat fungeert als afstandsbediening en je kunt zelfs foto’s en muziek op je televisie afspelen. Check onze uitgebreide lijst met Chromecast apps en krijg  een beeld van de diensten die werken met Googles hdmi-stick.

De beste Android Wear apps

android wear apps android appsAndroid Wear, het besturingssysteem voor wearables van Google, bestaat nog niet heel lang, maar desondanks zijn er al behoorlijk veel apps voor het platform beschikbaar. Naast apps voor sociale media en het bijhouden van je activiteiten vind je in Google Play ook games, browsers, recepten-apps, rekenmachines en diverse productiviteits-apps. Het aanbod wordt met de dag uitgebreider, waardoor je als bezitter van een smartwatch steeds meer met je gadget kan.

Om je overzicht te bieden hebben we een handige toplijst gemaakt met de beste Android Wear apps van dit moment. Deze wordt doorlopend aangevuld met nieuwe apps die de moeite waard zijn.

Stuur ons jouw apps!

Ook een leuke Android apps of games gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier! We lezen alle inzendingen, maar kunnen door het grote aantal mails niet elk verzoek beantwoorden.