De Google Pixel Tablet is een tablet met een snelle processor en een 10,95 inch-lcd-scherm. Op deze pagina vertellen we je alles over het apparaat.
Lees verder na de advertentie.
Google Pixel Tablet: dit moet je weten
Met de Google Pixel Tablet keert Google terug als tabletmaker nadat het deze markt jarenlang links liet liggen. Het apparaat heeft een 10,95 inch-lcd-scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. De maximale helderheid ligt op 500 nits. Helaas bedraagt de verversingssnelheid slechts 60Hz. Dat wil zeggen dat de pixels 60 keer per seconde verversen.
Veel concurrenten, zoals de OnePlus Pad en Samsung Galaxy Tab S8, hebben een 120Hz-scherm. Daardoor ziet het beeld er soepeler uit als je bijvoorbeeld door je sociale media scrolt of geschikte games speelt.

De Pixel Tablet draait op een Tensor G2-chip van Google zelf. Die kennen we van de Pixel 7 en de Pixel 7 Pro en zorgt voor prima prestaties. Er is 8GB RAM aanwezig en minimaal 128GB opslagruimte. Als je meer nodig hebt is er ook een variant met 256GB opslag beschikbaar.
Zowel op de voor- als op de achterkant zit een 8 megapixel-camera. Die kun je gebruiken om documenten te scannen of videogesprekken te voeren. Dat laatste kan in full-hd-resolutie met maximaal 30 frames per seconde. Er zijn drie microfoons aanwezig die je goed verstaanbaar moeten maken.
Met de 27Wh-accu kun je volgens Google 12 uur lang video’s streamen via bijvoorbeeld Netflix. De vier speakers zorgen voor stereogeluid.
Inclusief dock
De Pixel Tablet wordt standaard geleverd met een bijpassend dock. Dat gebruik je om het apparaat op te laden en fungeert ook als externe speaker. De combinatie heeft veel weg van een Google Nest Hub. Je kunt de tablet en het dock dan ook gebruiken als peperduur fotolijstje of als slim scherm om je smart home aan te sturen. Het is mogelijk om er losse docks bij te kopen, zodat je de tablet overal in huis neer kunt zetten. Uiteraard laad je de Pixel Tablet ook gewoon op via usb-c.
Google brengt verder een optioneel hoesje uit, waaraan een ring is vastgemaakt die als houder dient om de tablet op tafel te zetten. De kijkhoek is traploos in te stellen. Je kunt het hoesje gewoon om de tablet laten zitten als je hem op het dock plaatst.

Google Pixel Tablet review op Android Planet
We hinken op twee gedachtes wat betreft de Google Pixel Tablet. Het apparaat zelf is namelijk prachtig afgewerkt en biedt prima interne hardware. Wel hadden we graag een nog soepeler en mooier amoled-scherm gezien, helemaal voor de vraagprijs.
Die prijs is namelijk flink met 679 euro, maar dat komt ook omdat in de doos standaard een dockingstation aanwezig is. Wij hadden liever gezien dat je de tablet los kon kopen voor 149 euro minder, waardoor je er zo’n 500 euro voor zou betalen.
Zo’n dockingstation kun je dan altijd los kopen als je de meerwaarde ervan inziet. Die is namelijk voor iedereen anders, maar alleen een oplaadfunctie en een stel goede speakers vinden wij wel erg karig.
Verwacht je met deze tablet een ‘grote Google Nest Hub’ aan te schaffen, krab je dan nog eens achter de oren, want dat is dus helaas niet het geval.

Software en prijzen
De tablet draait uit de doos op Android 13. Google belooft vijf jaar lang beveiligingsupdates uit te brengen om hackers te weren en heeft recent de beveiligingsupdate van mei 2024 uitgebracht. Je krijgt daarnaast drie versie-updates, dus je zit tot en met Android 16.
Voor de Google Pixel Tablet met 128GB opslagruimte én het bijpassende dock betaal je 679 euro. Hij is sinds 20 juni verkrijgbaar in Nederland. Voor 100 euro extra krijg je 256GB opslag. Je kiest uit de kleuren grijsgroen en porselein, een soort beige.
De tablet is niet zonder het dock te koop, maar het dock wél zonder de tablet. Dat is handig als je een tweede exemplaar wil op de slaapkamer. Voor een los dock ben je 149 euro kwijt. Het bijpassende hoesje kost 99 euro.