De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Android Tablets

Een tablet bestellen kan in allerlei formaten en prijsklassen. Daardoor is er altijd wel eentje die perfect bij jouw eisen past. Wil je een tablet kopen van Samsung of kies je voor een ander merk? Op deze pagina bij Android Planet vind je alles over de Android-tablets van dit moment, nieuws, specificaties, vergelijkingen en de beste prijzen.

Android tablets vergelijken

Wil je een nieuwe tablet kopen, maar twijfel je nog over je keuze? Laat ons je helpen die keuze te maken door onze tablet koopgidsen te lezen.

Laatste reviews

Laatste nieuws

Haal alles uit je Android Tablets

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle Android Tablets tips.

Tip: Zo maak je snel ruimte vrij in Google Foto’s
Wouter Nijsen

Tip: Zo maak je snel ruimte vrij in Google Foto’s

Wouter Nijsen — 27 april 2023
Tablet schoonmaken in 4 stappen: zo wordt ‘ie weer schoon en fris
Michel van 't Klaphek

Tablet schoonmaken in 4 stappen: zo wordt ‘ie weer schoon en fris

Michel van 't Klaphek — 6 april 2023
HBO Max opzeggen: zo annuleer je je abonnement
Michel van 't Klaphek

HBO Max opzeggen: zo annuleer je je abonnement

Michel van 't Klaphek — 16 maart 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Alle Android Tablets met prijzen

Tablet kopen: hier moet je op letten

Tablets waren jaren geleden erg populair. De apparaten met grote schermen werden veelal gebruikt op de bank, thuis of op kantoor. Dankzij de fijne displays was een film kijken erg fijn, maar ook videobellen, webbrowsen of een spelletje spelen. Schermen van smartphones worden echter steeds groter, waardoor de vraag naar tablets wat minder werd.

De laatste tijd is dat juist weer omgekeerd en ook het nog altijd rondwarende Coronavirus speelt hier een grote rol in. Zeg je tablet, dan zegt het gros van de mensen trouwens iPad. Dat is natuurlijk de tablet van fabrikant Apple die draait op een eigen besturingssysteem. Hier op Android Planet richten we ons op het systeem van Google: Android.

Samsung is de grootste speler

Er zijn niet veel noemenswaardige fabrikanten meer van tablets in Androidland. Samsung is de grootste speler en brengt dan ook tablets uit in allerlei maten en prijsklassen. Begin 2022 werd de Tab S8-serie gepresenteerd die bestaat uit drie high-end apparaten met een instapprijs van 749 euro. Natuurlijk zijn er ook veel goedkopere modellen te koop, met minder krachtige hardware of waarbij je geen stylus kunt gebruiken voor de bediening.

Lenovo: enkele modellen op de markt

Lenovo is is het moedermerk van Motorola en richt zich voornamelijk op laptops en computers. Daarbij richt het bedrijf zich ook af en toe op tablets. Verwacht geen snelheidsmonsters, maar een prima apparaatje voor wat simpele apps, spelletjes en webrowsing. Dat zie je ook terug in de prijsklasse, want die ligt veelal onder de 200 euro.

Alcatel: verkrijgbaar voor minder dan 100 euro

Alcatel brengt naast betaalbare smartphones ook regelmatig een tablet uit, waarmee ze zich al dan niet richten op kinderen. Het zijn veelal tablets met een scherm van 7 of 10 inch, die erg betaalbaar zijn. Op zoek naar een Android-apparaat met een groter scherm dan je smartphone, dan kan zo’n Alcatel-tablet een slimme keuze zijn.

TCL: van alle markten thuis

Niet geheel toevallig is er ook nog TCL, het moedermerk van Alcatel, dat weleens een tablet op de markt brengt. Zo is er de onlangs gepresenteerde Tab10L met een scherm van 10 inch. Met de Nxtpaper 10S richt het bedrijf zich meer op de lezers. Het scherm van die tablet bevat namelijk een blauwlichtfilter, waardoor lezen fijner is voor de ogen.

 

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu