De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Overdose.am: ontwikkeld met App Inventor

Redactie
8 september 2010, 7:47
1 min leestijd
Overdose.am: ontwikkeld met App Inventor
overdose.am

Twee maanden geleden kondigde Google de App Inventor aan, waarmee iedereen apps kan maken voor Android-telefoons. De ontwikkelaars van Overdose.am waren één van de gelukkigen, die een uitnodiging van Google ontvingen. Zonder enige programmeerervaring gingen ze aan de slag en hebben ze als één van de eersten in Nederland een Android-app ontwikkeld met App Inventor.

En het resultaat mag er zijn. Na twee nachten doorhalen bleek het voor de heren van Overdose.am, dankzij de simpelheid en het gemak van App Inventor, een koud kunstje.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie Overdose is een goed voorbeeld van wat de mogelijkheden zijn met App Inventor. De Overdose-applicatie ziet er erg netjes uit en werkt perfect samen met andere Android-applicaties, zoals Maps, Facebook en Spotify. Gebruikers kunnen met de applicatie de hipste spots in Amsterdam ontdekken en via Spotify-integratie op de hoogte blijven van de laatste muziektrends. Daarnaast is de nieuwste content en de ‘night guide’ via de applicatie te bekijken. De mooiste feature is Shake to Share. Schud je telefoon en deel de applicatie meteen op Facebook, inclusief QR-code, zodat vrienden de applicatie ook direct kunnen downloaden. Scan de QR-code op Overdose.am om de app te downloaden.

Er hebben al meer mensen een uitnodiging ontvangen van Google, dus in principe zouden er binnenkort meer van zulke applicaties moeten verschijnen. Helaas heb ikzelf nog geen uitnodiging gehad van App Inventor. Vanwege de simpelheid van App Inventor zijn de leken toch in staat om een uitgebreide en gave applicatie te ontwikkelen. Hierdoor kan ik haast niet wachten om te beginnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu