Deze app maakt fietsen veiliger en beloont je daarvoor

fietsmodusDe Nederlandse overheid heeft een app gelanceerd die het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen wil ontmoedigen. Fietsmodus, die gratis voor Android te downloaden is, probeert je veiliger te laten fietsen en beloont je ook nog eens voor veilig fietsen. De actie lijkt grotendeels op de ‘Facebooken, twitteren en appen doe je op een P’-actie, waarbij de Rijksoverheid autorijders ontmoedigde om hun smartphone tijdens het rijden te gebruiken.

Als gebruiker kun je Fietsmodus inschakelen zodra je op de fiets stapt. De app houdt met de gps bij hoeveel kilometer je hebt afgelegd en beloont dit met punten die je kunt inwisselen voor cadeautjes. Het maximum dat je per dag kunt fietsen, is 7,5 kilometer.

Fietsmodus

Als je Fietsmodus hebt ingeschakeld, kun je de smartphone niet gebruiken. Om ‘m wel te gebruiken, moet je eerst de app uitschakelen. De app is ontwikkeld in samenwerking met Ziggo, UPC, Vodafone, T-Mobile en KPN. De cadeautjes bestaan onder andere uit een bioscoopbon, t-shirt en zelfs een fiets, waar je kans op kunt maken door punten te behalen. Hoe vaker je Fietsmodus gebruikt, hoe meer kans je hebt om iets te winnen.

“Onze fietspaden, straten en wegen worden steeds veiliger. De zwakste schakel in het verkeer is ons eigen gedrag. De smartphone maakt ons leven leuker en makkelijker, maar het kan ook flink afleiden. Via deze campagne maken we verkeersdeelnemers bewuster van de risico`s van smartphonegebruik in het verkeer”, aldus Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Fietsmodus video

Download

Fietsmodus is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0 en hoger.

Download Fietsmodus voor Android (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.