Xbox Music Android-app verschenen in Google Play

Gijs Ettes
9 september 2013, 10:46
1 min leestijd
Xbox Music Android-app verschenen in Google Play
xbox music

Microsofts eigen variant op de populaire dienst Spotify is zonder grote aankondiging opeens in Google Play verschenen. De dienst was voorheen alleen beschikbaar via de Xbox 360, een Windows 8-app en browsers.

Xbox Music werd vorig jaar al voor die platformen beschikbaar gemaakt; nu kun je dus ook via je smartphone gebruikmaken van Microsofts muziekdienst. Hierbij kun je alles eerst een maand gratis proberen.

Lees verder na de advertentie.

Daarvoor moet je wel een zogeheten Xbox Music-pass aanvragen, iets wat alleen lijkt te gaan als je een creditcard kunt invullen bij je betaalgegevens. Als dit je allemaal is gelukt, heb je toegang tot maar liefst 30 miljoen verschillende nummers. Dit zijn er meer dan op bijvoorbeeld Spotify, dat momenteel 20 miljoen nummers zegt te bieden.

Na die eerste maand betaal je 10 euro per maand of 100 euro per jaar voor Xbox Music. Anders is Xbox Music ook te gebruiken, maar alleen via het web en met advertenties. Dit kun je zes maanden onbeperkt doen, daarna voor maximaal 10 uur per maand.

Microsoft heeft in de beschrijving van de app aangegeven dat het binnenkort de mogelijkheid biedt om nummers offline op te slaan. Dit is nu nog niet mogelijk helaas.

Download: Xbox Music (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu