De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Yahoo Mail-app: wachtwoordvrij en meerdere accounts beheren

Gijs Ettes
16 oktober 2015, 9:55
1 min leestijd
Yahoo Mail-app: wachtwoordvrij en meerdere accounts beheren

Goed nieuws voor gebruikers van Yahoo Mail. Met zowel de webversie als de app kun je nu meerdere e-mailaccounts beheren en zonder wachtwoord inloggen als je gebruikmaakt van Yahoo Account Key. Dankzij dat laatste kun je inloggen door simpelweg een notificatie goed te keuren.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw in de Yahoo Mail-app

Eerder dit jaar maakte Yahoo het al mogelijk om in te loggen door een sms-code in te voeren, maar vanaf nu heb je helemaal geen wachtwoord  meer nodig. Met  de push-notificatie die Yahoo Account Key gebruikt, kun je met je Android- of iOS-toestel inloggen zonder wachtwoord. Een tikje op de notificatie is genoeg.

Volgens Yahoo is dit veiliger dan een traditioneel wachtwoord, omdat het zonder de Account Key niet mogelijk is om toegang tot Yahoo Mail te krijgen. De afbeelding hiernaast toont hoe het nieuwe inlogproces precies werkt.

De Yahoo Mail-app moet ook sneller werken en ondersteunt eindelijk ook  e-mailaccounts van Outlook, Hotmail en AOL Send. Vanuit het menu kan gemakkelijk tussen accounts worden geschakeld om mails van andere providers te bekijken.

Verder is de zoekfunctie verbeterd, moet het simpeler zijn om mails met bijlages te verzenden en is de interface aangepast met een grotere focus op beeld. Yahoo Mail kan gekoppeld worden aan Twitter, LinkedIn en Facebook en toont  daardoor foto’s van afzenders, ook als je die niet hebt ingesteld in de app.

Yahoo Mail downloaden

Via onderstaande link kun je de vernieuwde Yahoo Mail-app downloaden. Versie 5.0 wordt gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat de update voor jouw toestel beschikbaar is. De minimaal vereiste opslagruimte en Android-versie verschilt per apparaat.

Download Yahoo Mail in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu