Toshiba kondigt drie nieuwe Excite-tablets aan

Gijs Ettes
4 juni 2013, 10:39
1 min leestijd
Toshiba kondigt drie nieuwe Excite-tablets aan
Excite Pure

Het Japanese Toshiba heeft op de Computex de komst van Android-tablets Excite Write, Pro en Pure aangekondigd. De tablets hebben vrijwel hetzelfde uiterlijk, maar wel oplopende specificaties.

Lees verder na de advertentie.

De Excite-tablets hebben alle drie een schermgrootte van 10 inch, waarbij de Excite Pure op de budgetmarkt is gericht, de Excite Pro op gamers en de Excite Write krijgt een stylus meegeleverd in het pakket. Met deze opzet wil Toshiba eindelijk eens scoren op de tabletmarkt, wat ze tot nog toe niet gelukt is.

De Excite Pure heeft dus niet al te bijzondere specificaties. Het 10 inch-scherm heeft een resolutie van 1280×800 pixels en de Android-tablet bevat verder 1GB aan intern geheugen, 16GB aan interne opslagcapaciteit en een 3 megapixel-camera aan de achterzijde. De interne opslagcapaciteit is bij alle modellen wel uitbreidbaar via micro-sd-kaarten. Het toestel draait wel op Android 4.2 en gaat vanaf juli voor 300 dollar over de toonbank in de Verenigde Staten. Wanneer hij naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Toshiba Excite Pro en Excite Write

Excite Pro

De Excite Pro heeft beduidend betere onderdelen onder de motorkap. Het 10 inch-scherm van deze Android-tablet heeft namelijk een resolutie van 2560×1600 pixels. De tablet huisvest daarnaast 2GB aan intern geheugen, 32GB aan interne opslagcapaciteit en een 8 megapixel-camera aan de achterzijde.

Toshiba’s Excite Pro draait net als de Excite Pure op Android 4.2 en produceert beter geluid dankzij ingebouwde stereo-speakers van Harmon Kardon. De richtprijs van de Excite Pro is 500 dollar, maar het is net als bij de Excite Pure niet bekend wanneer en voor hoeveel het toestel naar Nederland komt.

Excite Write

De Excite Write heeft vrijwel dezelfde specificaties als de Excite Pro, maar biedt als toevoeging een drukgevoelige stylus en specifiek op die stylus gerichte apps. Je betaalt hier dankzij het prijskaartje van 600 dollar wel iets meer voor.

Via: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu