Fabrik Reader: nieuwe en veelbelovende ebook-lezer met Dropbox-synchronisatie

Redactie
26 september 2012, 15:02
1 min leestijd
Fabrik Reader: nieuwe en veelbelovende ebook-lezer met Dropbox-synchronisatie
Fabrik ebook reader

In de Google Play Store zijn tientallen apps te vinden waarmee je ebooks kunt lezen. Kobo was mijn favoriet, maar Fabrik Reader heeft die plaats ingenomen. Fabrik heeft niet de meest uitgebreide functies, maar de app biedt je wel een simpele en doeltreffende gebruikerservaring én een zeer fijne en innovatieve synchronisatiedienst met Dropbox. Hierdoor houdt de app bij welke ebooks je in je Dropbox hebt staan en leest hij de bestanden uit de betreffende map.

Fabrik Reader is geschikt voor Android-smartphones en -tablets en werkt op toestellen met Froyo of hoger. De eerste versie van de app werd via technologieforum XDA uitgebracht en sinds de officiële beta is de de app in de Google Play Store te downloaden. Fabrik Reader bevindt zich dus nog steeds in de betafase, maar werkt al naar behoren. Zo maakt de ontwikkelaar gebruik van het Holo-design, vindt de app automatisch de covers voor boeken, kun je boeken delen via social media en heb je de mogelijkheid om de tekstgrootte, schermhelderheid of een nachtmodus in te stellen. Op dit moment worden er veel features aangevraagd waar de ontwikkelaar mee aan de slag gaat. Het overzicht van toekomstige features vind je hier.

Lees verder na de advertentie.

Verschillende typen ebook-formaten worden ondersteund, waaronder txt-, epub- en mobi-bestanden. Dit wordt later uitgebreid met pdf-bestanden. Een andere hele fijne toekomstige functie is een 3D-animatie tijdens het omslaan van een bladzijde. Het zijn dit soort kleinigheden waardoor Fabrik Reader niet helemaal af is, maar de app is op dit moment één van de betere en mijn favoriete ebook-lezers. Fabrik Reader is gratis in de Google Play Store te downloaden.

Download: Fabrik Reader – cloud ebook reader (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu