De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: nieuwe Google Drive-app laat je documenten verslepen

Redactie
5 maart 2015, 11:55
1 min leestijd
Download: nieuwe Google Drive-app laat je documenten verslepen

Google Drive is geüpdatet met de mogelijkheid om documenten en andere bestanden te selecteren en deze vervolgens te verslepen, om zo sneller en gemakkelijker je cloudopslag te beheren.

Lees verder na de advertentie.

In de vorige versies van Google Drive was het alleen mogelijk om via een dropdown-menu te selecteren dat je een bestand wilde verplaatsen. Vervelend en omslachtig. In Google Drive 2.2 wordt het gebruikers gemakkelijker gemaakt om dit te doen.

Google Drive documenten voortaan te verslepen

In Google Drive documenten verslepen gaat als volgt: je drukt lang op een bestand om deze te selecteren. Dat kun je bij meerdere bestanden doen. Vervolgens sleep je de bestanden naar een map om ze erin te plaatsen. Ook is het mogelijk om ze via de nieuwe actiebalk aan de onderzijde bijvoorbeeld een ster te geven.

Verder heeft Google verbeteringen aan het uitschuifbare menu toegevoegd, waarbij de notificatiebalk voortaan met het menu mee kleurt. Verder is de sectie ‘Inkomend’ in het menu veranderd in ‘Gedeeld met mij’ en wordt standaard in het menu getoond hoeveel opslagruimte je op dat moment in gebruik hebt.

Download nieuwe Google Drive

Google Drive is gratis in Google Play te downloaden. De update wordt gefaseerd uitgerold, maar is hier als apk-bestand handmatig te downloaden en installeren.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu