3 apps om tweedehands kleding te verkopen

Michel van 't Klaphek
27 november 2020, 12:01
3 min leestijd
3 apps om tweedehands kleding te verkopen

Puilt je kledingkast uit en kun je wel een extra zakcentje gebruiken? Probeer je tweedehands schoenen, broeken of shirts dan te slijten. Hoe? Via een van deze apps om kleding te verkopen.

Lees verder na de advertentie.

Apps om kleding te verkopen

Er zijn meer dan genoeg apps om kleding te verkopen, maar het succes van zo’n app valt of staat bij de belangstelling. Wanneer maar weinig mensen het platform gebruiken, heb je immers weinig kans op een snelle verkoop. Bij onderstaande kleding verkopen-apps heb je hier gelukkig geen last van, want deze applicaties zijn wel populair.

Index: Apps om kleding te verkopen

1. Vinted

Deze heb je vast weleens voorbij zien komen op tv. Vinted is waarschijnlijk de bekendste kleding-app van Nederland. Je kunt niet alleen merkkleding voor een zacht prijsje op de kop tikken, maar ook je eigen kledingkast opruimen.

Google Play Video NL

Het werkt heel simpel. Met een paar tikken op de knop geef je aan wat je wil verkopen, noem je een prijs en voeg je foto’s toe. Wees ook eerlijk over de staat van het kledingstuk. Zodra iemand interesse heeft in jouw spullen krijg je een berichtje en rond je de deal af.

Let wel op: Vinted is niet gratis. De app brengt een vast bedrag van 0,70 euro per transactie in rekening en vraagt daarnaast om een commissie van 5 procent over het hele aankoopbedrag. Houd ook rekening met de verzendkosten. Bovendien is de app afgelopen jaren meermaals in het nieuws gekomen omdat er oplichters op actief zijn: wees dus altijd voorzichtig.

Vinted - Second-hand clothing

Vinted

Gratis via Google Play

2. United Wardrobe

United Wardrobe doet in grote lijnen hetzelfde als Vinted: een marktplaats zijn voor het (ver)kopen van tweedehands kleding. Met een paar tikken en vegen op het scherm maak je advertenties voor je kleding aan, noem je een prijs en voeg je wat foto’s toe. Vervolgens kunnen geïnteresseerden contact met jou opnemen om de broek, het shirt of paar schoenen te kopen.

NL 6 SEC

Er zijn wel wat verschillen tussen Vinted en United Wardrobe. Laatstgenoemde is namelijk meer gericht op het kopen van tweedehands merkkleding. Zoals je op basis van de naam kunt verwachten, is de app zo opgezet dat je in anderen hun kledingkast kunt kijken. Zit er iets leuks voor je bij? Dan voeg je dit snel aan je winkelmandje toe.

Ook United Wardrobe is niet gratis. Bij iedere koop of verkoop moet je tussen de 1,99 en 2,99 euro aan het platform afdragen, afhankelijk van welke betaalmethode je gebruikt. Ook draag je als verkoper 10 procent van de verkoopprijs af aan United Wardrobe.

United Wardrobe - Safely Buy and Sell Your Fashion

United Wardrobe

Gratis via Google Play
Helaas, deze app is van Google Play verwijderd

3. Marktplaats

Alles wat los en vast zit kun je op Marktplaats verkopen, ook kleding dus. In grote lijnen werkt het hetzelfde als bij Vinted en United Wardrobe. Maak foto’s van de kledingstukken die je wil verkopen, zoek de juiste categorie, noem een prijs (of laat geïnteresseerden bieden) en probeer je spullen te verkopen.

Tweedehands spullen kopen of verkopen met de Marktplaats App

Een groot voordeel van Marktplaats is dat het plaatsen van advertenties in de kledingcategorieen gratis is. Ook hoef je bij het afwikkelen geen administratiekosten te betalen. Een nadeel van Marktplaats is dat de app niet specifiek is ingericht op het verkopen van kleding. Het kan daardoor nogal rommelig ogen. Ook is het aanbod minder fashionista dan bij de twee hierboven besproken kleding-apps.

Marktplaats

Marktplaats BV

Gratis via Google Play

Geld besparen met Android Planet

De hele maand november staat Android Planet in het teken van geld besparen. We belichten dit thema vanuit alle hoeken. Van de beste klantenkaart-apps, tips om te besparen op digitale abonnementen tot aan de beste reclamefolder-apps: alles komt voorbij. Oh ja, we geven ook een hele toffe prijs weg: een nieuwe Chromecast. Check onderstaand artikel om te kijken hoe jij deze kunt winnen.

Lees verder: Prijsvraag: doe mee en win een Chromecast met Google TV!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's