Een zakcentje verdienen, meer ruimte in je kast en iets goeds doen voor het milieu: kleding verkopen is altijd een goed idee. Maar hoe pak je dit aan? Bijvoorbeeld door je kleding via een van deze apps te verkopen.
Lees verder na de advertentie.
6 apps waarmee je kleding verkoopt
Het online verkopen van kleding wordt terecht steeds populairder. Het is niet alleen ontzettend goed voor het milieu om gedragen kledingstukken langer mee te laten gaan, maar het levert je ook gewoon geld (en een opgeruimde kledingkast) op.
Om je een zetje in de goede richting te geven hebben we in dit artikel enkele goede apps voor het online verkopen van kleding op een rijtje gezet.
Index: Apps om kleding te verkopen
1. Vinted
Deze heb je vast weleens voorbij zien komen op tv. Vinted is waarschijnlijk de bekendste kleding-app van Nederland. Je kunt niet alleen merkkleding voor een zacht prijsje op de kop tikken, maar ook je eigen kledingkast opruimen.
Het werkt heel simpel. Met een paar tikken op de knop geef je aan wat je wil verkopen, noem je een prijs en voeg je foto’s toe. Wees ook eerlijk over de staat van het kledingstuk. Zodra iemand interesse heeft in jouw spullen krijg je een berichtje en rond je de deal af.
Let wel op: Vinted is niet gratis. De app brengt een vast bedrag van 0,70 euro per transactie in rekening en vraagt daarnaast om een commissie van 5 procent over het hele aankoopbedrag. Houd ook rekening met de verzendkosten. Bovendien is de app afgelopen jaren meermaals in het nieuws gekomen omdat er oplichters op actief zijn: wees dus altijd voorzichtig.
2. Zalando
Bij Zalando kun je niet alleen kleding kopen, maar ook verkopen. Via Zalando Pre-Owned ruil je gedragen kledingstukken in voor tegoedbonnen. Deze kun je uiteraard alleen besteden bij Zalando. Ook kun je ervoor kiezen het tegoed uit te keren aan een goed doel, zoals het Rode Kruis en WeForest.



Je kunt ook kleding (en schoenen) die je ergens anders gekocht hebt bij Zalando inruilen. Hiervoor moet je wel wat informatie invullen, zoals het merk, conditie en de maat. Kleding verkopen via Zalando gaat onder dezelfde voorwaarden als kopen. Je profiteert dus bijvoorbeeld van gratis verzending.
3. The Next Closet
Wil je tweedehands designermode verkopen? Dan is The Next Closet misschien wel iets voor je. Dit is namelijk een handige app voor het (ver)kopen van designermerken als Burberry, Chanel en Gucci. Je kunt zowel kleding als schoenen via The Next Closet verkopen.



Alle aangeboden items krijgen een cijfer op basis van conditie. Een kledingstuk met cijfer 1 is ongedragen, terwijl cijfer 5 staat voor duidelijke gebruikerssporen. The Next Closet werkt met een authenticiteitsgarantie waardoor je zeker weet dat alle kleding écht designer is.
4. Rebelle
Ook bij Rebelle kun je designerstukken kopen en verkopen. Deze van oorsprong Duitse website en app is ook in Nederland actief en probeert zich via mode-influencers te onderscheiden. Je kunt daardoor dezelfde kleding dragen als (voornamelijk) Duitse influencers.



Verder kun je er bij Rebelle voor kiezen om zelf je kleding te verkopen, of dit te laten uitbesteden. Kies je voor de tweede optie, dan zorgt Rebelle bijvoorbeeld voor de foto’s en worden vragen van geïnteresseerden automatisch beantwoord. Deze service kost wel 15 euro per kledingstuk. Wie zelf via Rebelle verkoopt steekt deze kosten natuurlijk in eigen zak.
Er wordt wel een deel commissie berekend over verkopen die je doet op Rebelle. Hoe duurder je product, hoe hoger deze kosten. Stel je verkoopt een item voor 200 euro, dan ben je al 72 euro kwijt aan commissie. Wil je precies weten hoe dit wordt berekent, check dan de hulppagina van Rebelle.
5. Marktplaats
Alles wat los en vast zit kun je op Marktplaats verkopen, ook kleding dus. In grote lijnen werkt het hetzelfde als bij Vinted. Maak foto’s van de kledingstukken die je wil verkopen, zoek de juiste categorie, noem een prijs (of laat geïnteresseerden bieden) en probeer je spullen te verkopen.
Een groot voordeel van Marktplaats is dat het plaatsen van advertenties in de kledingcategorieen gratis is. Ook hoef je bij het afwikkelen geen administratiekosten te betalen. Een nadeel van Marktplaats is dat de app niet specifiek is ingericht op het verkopen van kleding. Het kan daardoor nogal rommelig ogen. Je advertentie zakt na een tijdje weg en promoten kost wel geld. Ook is het aanbod minder fashionista dan bij de twee hierboven besproken kleding-apps.
6. Vestiaire Collective
Net als The Next Closet en Rebelle is Vestiaire Collective een plek voor het kopen en verkopen van tweedehands designerstukken. Zodra jij een kledingstuk via de app hebt verkocht stuur je deze naar Vestiaire Collective. Daar checkt het team of je schoenen, broek of pantalon aan de voorwaarden en de (door jou opgegeven) conditie voldoet, waarna hij naar de koper wordt verzonden.



Voor deze service betaal je uiteraard geld. Voor relatief goedkope items (tot 150 euro) is dit 15 euro per stuk, maar boven deze bedragen betaal je een commissie van tussen de 15 en 25 procent per verkoop. Van Louis Vuitton, Celini, Hermes tot aan Cartier: je kunt vrijwel alles via Vestiaire Collective verkopen.
- Overzicht: dit schreven we over het maandthema geld besparen (30 nov 2022)
- Zo houd je je telefoonrekening laag: 9 tips (28 nov 2022)
- Cyber Monday 2022: alle deals met de hoogste korting op een rijtje (28 nov 2022)
- Kijk uit voor deze 6 vallen als je koopjes jaagt (25 nov 2022)
- Black Friday 2022: alle deals met de hoogste korting op een rijtje (25 nov 2022)
Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.